Pintér Sándor belelendült: Újabb teszteket talált ki az iskolásoknak a már meglévők mellé

Enélkül is elég túlterheltek a diákok.

„Kísérleti bemeneti méréssel” tesztelik majd ősszel a negyedikes és az ötödikes diákok szövegértési és matematikai képességeit, illetve a hatodikosokra, a nyolcadikosokra és a tizedikesekre is teszt vár szeptemberben és októberben

– írta meg az Eduline.

Az oktatási szakportál kérdésére az Oktatási Hivatal közölte: a teszteket szeptember 26. és november 30. között kell megtartani az iskolákban, a felosztás a következő:

10. évfolyam: szeptember 26. – október 7.,
8. évfolyam: október 10-21.,
6. évfolyam: október 24 – november 11.
4-5. évfolyam kísérleti bemeneti mérése: november 14-30.

“Valamennyi mérést digitálisan szervezünk meg, ezek során a jelenlegi országos kompetenciamérésben szereplő típusfeladatokra lehet számítani, melyek kiválóan alkalmasak a tanulói kompetenciák mérésére”

– jelezték.

A mérések párját, a „kimeneti méréseket” jövőre március 6. és június 9. tartják majd, ezek ütemezése később történik.

Nem tudni, hogy miért szükséges az új teszt bevezetése, mivek már így is rengeteg tesztet kell írniuk az iskolásoknak. Az országos kompetenciamérést minden évben megszervezik a 6., a 8. és a 10. évfolyamon. Ez az iskolások szövegértési képességeire, matematikai eszköztudására, valamint – ez idén újdonság volt – “természettudományos műveltéségére” fókuszál.

A hatodikosoknak és a nyolcadikosoknak emellett idegen nyelvi tesztet is meg kell oldaniuk angolból vagy németből, de a két tannyelvű iskolába járók sem maradnak ki a mérésből, de – értelemszerűen – ők egy másik feladatsort kapnak. Emellett az alsósok kivételével tesztelik a diákok fizikai állapotát és edzettségét is.





Európa megtalálta Orbán Viktor gyengepontját? - megdöbbentő javaslattal álltak elő ellene

Amennyiben ez igazolódik, az Orbán-kormány ellen....