Havonta 15 milliós fizetés - közzétették az edzői fizetéseket - csak erős idegzetűeknek


Székesfehérvár — Szabics Imrének (40) komoly oka volt rá, hogy lemondjon az Európa-bajnoki szereplésről... Másodedzőként segítette az osztrák válogatottat, de néhány hete úgy döntött, inkább a labdarúgó-NB I-ben bronzéremért küzdő Fehérvár kispadjára ül át. A szóbeszéd szerint havi 15 millió forintért vállalta a klub felrázását. Lesz teendője, ezt az első, Kisvárda elleni bajnokin (0-0) is láthatta.



Nem kis meglepetést keltett, hogy Szabics még az Európa-bajnoki meccseket is hátrahagyta a fehérváriak kedvéért. Vonzó kihívást jelenthet, hogy ismert hazai klubnál dolgozhat vezetőedzőként, és persze a javadalmazása is csábító lehet...



Idehaza szemérmesen elhallgatják a klubok egy-egy tréner fizetését, de a bennfentesek tudják, kit hogyan becsülnek meg az NB I-ben. Szabicstól nem kis áldozatot kértek Fehérvárott, ott lehetett volna az Eb-n Ausztriával, így viszont nyilvánvaló, áldozni is kell rá: úgy tudjuk, havi 15 millió forintba kerül szakértelme a klubnak. Csak viszonyításképpen: a magyar átlagkereset havi nettó 273 ezer forint.



– Hazahoztak az európai futball csúcsáról, egy Eb-re készülő válogatott pályaedzőjét tudták elcsábítani. Ez mutatja a Vidi erejét – mondta Szabics, aki Kisvárdán debütált a hét végén. – Célunk, hogy a nyártól ütőképes legyen a csapatunk, konkurenciája lehessünk a Fradinak, és három éven belül legalább egyszer bajnoki címet nyerjünk.



Petry Zsolt (54), a német Herthát kapusedzőként segítő tréner arról beszélt a Magyar Nemzetnek, az osztrák válogatott pályaedzőjeként nem lehet annyit keresni, mint egy magyar élcsapatnál vezetőedzőként... Szabics ezzel a pénzzel sem listavezető az élvonalban. A Fradi ukrán mestere, Szerhij Rebrov (46) alapfizetése magasabb, bár ő az Európa- és Bajnokok-ligája főtáblás szereplésekkel milliárdot megközelítő prémiumot is bezsebelt.



– Az FTC és a Videoton anyagilag kiemelkedik a hazai mezőnyből. A jelentős központi és a szponzori bevételek mellett az ekhós adózás is segíti, mert ahhoz, hogy nettóban ugyanannyi fizetést adjanak egy edzőnek, mint egy osztrák csapat, kevesebb bruttó összeget kell előteremteniük – mondta lapunknak Szabados Gábor (43) sportközgazdász. – Magyarországi fizetésekkel nem lehet elcsábítani egy olyan szakembert, mint Rebrov vagy Szabics, ők az itteninél profibb közegben szereztek tapasztalatot, ehhez illő javadalmazás is kell a megszerzésükhöz.

NB I-es edzői fizetések



Szerhij Rebrov (FTCÖ - 20 millió

Szabics Imre (Fehérvár) - 15 millió

Pintér Attila (Mezőkövesd) - 6 millió

Zoran Zekic (Diósgyőr) - 5,5 millió

Hornyák Zsolt (Puskás) - 4 millió

Michael Boris (MTK) - 2,8 millió

Horváth Ferenc (Honvéd) - 2,5 millió

Michael Oenning (Újpest) - 2 millió

Waltner Róbert (ZTE) - 1,5 millió

Supka Attila (Kisvárda) - 1,5 millió

Csizmadia Csaba (Budafok) - 1,5 millió

Bognár György (Paks) - 1,5 millió



A táblázatban az edző nevét, klubját és havi fizetését millió forintban tüntettük fel, az adatok nem hivatalosak.





Európa megtalálta Orbán Viktor gyengepontját? - megdöbbentő javaslattal álltak elő ellene

Amennyiben ez igazolódik, az Orbán-kormány ellen....