Holtan találták a Putyint bíráló orosz milliárdost Washingtonban

A nemzetközi befektetési bankárra egy bérház előtt találtak rá.

A washingtoni rendőrök vasárnap holtan találtak rá a Vlagyimir Putyinnal is kritikus orosz üzletemberre, Dan K. Rapoportra, miután valaki arról értesítette őket, hogy a északnyugat-washingtoni részen egy ember le akar ugrani egy épületről. Rapoportot az épület előtti járdán találták meg, a haláleset ügyében még tart a nyomozás, de egyelőre semmi nem utal bűncselekményre — közölte a Metropolitan Police szóvivője.

Dan Rapoport többször élesen bírálta Vlagyimir Putyin orosz elnököt, és a háború kitörése óta többször járt Ukrajnában segítséget nyújtani. A New York Times korábban arról írt, hogy az üzletember 2010 óta támogatta Alekszej Navalnijt. A Facebook-oldalán pedig kiállt Ukrajna mellett. Ukrán származású második felesége szerint férje nem lett öngyilkos.

Dan Rapoport az akkor a Szovjetunióhoz tartozó Lettországban született 1970-ben. Szüleivel a 80-as években politikai menekültként telepedett le az Egyesült Államokban, majd az egyetem elvégzése után 1991-ben visszaköltözött Moszkvába, ahol befektetési bankárként dolgozott, és társtulajdonosa lett egy ismert moszkvai éjszakai klubnak, a Soho Roomsnak. 2012-ben hagyta el Oroszországot, miután nyíltan kiállt az azóta bebörtönzött ellenzéki politikus és aktivista Alekszej Navalnij mellett. Azóta is többször bírálta élesen Putyin elnök politikáját, veszélyes embernek nevezve őt.

Az Egyesült Államokban 2016-ban azzal került be a hírekbe, hogy több millió dollárt érő washingtoni otthonát Donald Trump lányának, Ivanka Trumpnak és férjének, Jared Kushner korábbi elnöki főtanácsadónak adta el.

Bill Browder üzletember és Putyin szókimondó kritikusa Twitteren azt írta, Rapoport halála “nagyon felkavaró hír”. Hozzátette, Rapoport volt az egyik első moszkvai üzletember, akit ismert, és aki nyilvánosan támogatta Navalnijt.

(Washington Post / MTI / 444.hu)





Európa megtalálta Orbán Viktor gyengepontját? - megdöbbentő javaslattal álltak elő ellene

Amennyiben ez igazolódik, az Orbán-kormány ellen....