Tovább nő a Tiborcz-vagyon: Újabb céget vásárolt fel a miniszterelnök veje

Dübörög a biznisz.

Tiborcz István, a miniszterelnök veje immár bankot, alapkezelőt és brókercéget is birtokol egyre összetettebb pénzügyi csoportjában, a Gránit Bank ugyanis többségi tulajdont vett az

Equilor Befektetési Zrt. brókercégben

(a deal az Equilor alapkezelőjét nem érinti).

Tiborcz István kiterjedt hazai és külföldi ingatlanpiaci portfólióval, irodaházakkal és szállodákkal rendelkezett, a legtöbb érdekeltségét holdingcége, a BDPST Group alatt fogja össze. Az elmúlt időszakban, még a 2022-es parlamenti választások előtt érezhető volt egyfajta hangsúlyeltolódás, és Tiborcz a pénzügyi szolgáltatások piacán is egyre erősebben megjelent.

Tiborcz István gyakorlatilag sorra olyan üzleteket kötött, amelyekkel már előtte is így vagy úgy elhangzott a neve. A Gránit Bank korábban hitelezte, a Diófa Alapkezelő korábbi tulajdonosával, Jellinek Dániellel korábban is már többször kötött üzleteket, de az Equilorról is olykor az a hír járta, hogy szorosabb a kapcsolat annál, ami látszik. Szécsényi Bálint, a brókercég vezetője és Tiborcz István személyesen is jóban voltak, olykor felbukkantak közös fotón, és a BDPST, illetve az Equilor székhelye ugyanaz a Pasaréti úti 122–124. alatti Mozium irodaház, ahol további olyan magántőkealapok és cégek is találhatók, amelyeknek a tevékenységét a piacon olykor a miniszterelnök vejével emlegették együtt. Az épület onnan lehet ismerős a nagyközönségnek, hogy Wang mester budai étterme, a Wang Mozium is itt található.

A közlemény szerint az Equilor Befektetési Zrt. változatlan menedzsmenttel folytatja működését, miután a Gránit Bank Zrt.

50 százalék plusz egy

szavazatnyi részesedést szerez. Az Equilor Befektetési Zrt. 49,9 százalékos tulajdonosa továbbra is a társaság jelenlegi elnöke, Gereben András és a vezérigazgató, Szécsényi Bálint marad.

(via Telex.hu)





Európa megtalálta Orbán Viktor gyengepontját? - megdöbbentő javaslattal álltak elő ellene

Amennyiben ez igazolódik, az Orbán-kormány ellen....