RENDKÍVÜLI: Lázár János kivégzi az összes állami céget, ami a tárcája alá tartozik

Kiderült, hogy nincs szükség ennyi cégre.

A Lázár János vezette Építési és Beruházási Minisztériumban megszületett a döntés arról, hogy várhatóan az idei év végével felszámolják a tárca alá tartozó nagy állami vállalatok többségét — értesült a Telex.

A megszüntetett cégek között olyan társaságok vannak, mint az útépítéseket kivitelező NIF Nemzeti Infrastruktúra Fejlesztő Zrt. vagy a stadionokat fenntartó BMSK Beruházási, Műszaki Fejlesztési, Sportüzemeltetési és Közbeszerzési Zrt.

A lap forrásai szerint valószínűleg

már 2023-tól megszűnik

az összes nagy állami cég, amely szervezetileg az Építési és Beruházási Minisztérium alá tartozik.

Kivétel ez alól a Magyar Közút azon egyszerű oknál fogva, hogy az ottani feladatok jó része (úthálózati nagyberuházások kivitelezése, közúthálózat karbantartása) és a több mint

6500 fős

dolgozói állomány nem olvasztható be a minisztériumba.

Az önállóan működő társaságok beszántásának indoka a lap forrása szerint a párhuzamosságok megszüntetése, valamint az, hogy önálló építési minisztériummal már nincs rá szükség, hogy külön-külön cégeknél legyenek az egyes projektek és feladatkörök.

A minisztériumi munka még nincs abban a fázisban, hogy ki lehessen jelenteni, mely beruházások kerülnek előre vagy hátra a fontossági listán. Mintegy

10 ezer milliárd forintnyi

projektről van szó, ennek kb. a fele az, ahol már elkezdődtek a munkálatok, így biztosan megépül.

A maradék, felfüggesztett tervnél pedig a tárca feladata fontossági sorrendet felállítani, majd az egyes projektek elindítását bevinni a kormány elé javaslatként.

A lap megkereste az érintett tárcát is, ahonnan azt a tájékoztatást kapták, hogy az elsődleges feladatuk most nem az intézményrendszer kialakítása, hanem az új, az állami beruházások rendjét mindenre kiterjedően szabályozó kerettörvény megalkotása, amin jelenleg is dolgoznak.

(via telex.hu)





Európa megtalálta Orbán Viktor gyengepontját? - megdöbbentő javaslattal álltak elő ellene

Amennyiben ez igazolódik, az Orbán-kormány ellen....

Tanúként hallgatták ki Varga Juditot az ügyészségen

Robbant a hír: Tanúként hallgatták ki Varga Juditot az ügyészségen