Hatalmas lehet a baj: Varga Mihály szerint ha nem lesz változás, minden eddiginél súlyosabb válság jöhet

Mint mondta, a háború “tovább rombolja az ellátási láncokat, fékezve a kilábalást és a növekedést”.

Teljes erővel tenni kell Magyarország, a magyarság felemelkedéséért, a mostani munka határozza meg, hogy “a viharok elmúltával milyen világban fogunk élni” — mondta Varga Mihály pénzügyminiszter szerdán Szolnokon, a Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Önkormányzat augusztus 20-ai ünnepi megemlékezésén, amelyen kitüntető díjakat és címeket adtak át.

Varga a díszpolgári díj átvétele után az elismerésben részesülők nevében elmondta: az ember csak egy meghatározó értékrend szerint élhet és dolgozhat. Áldásnak nevezte, “ha láthatjuk eredményeinket, ha tudhatjuk, munkánk segíthette a szülőföldünk fejlődését,

a magyar emberek előre jutását”.

Úgy mondta, meggyőződése, hogy csak úgy lehet jól, mások számára is hasznosan végezni a munkát, ha világosan látjuk, honnan indultunk.

A miniszter szerint bizakodásra ad okot, hogy az első negyedévben a magyar gazdaság 8 százalékkal, a második negyedévben 6,5 százalékkal nőtt. Megjegyezte ugyanakkor, hogy

a globális alkatrészhiány,

a növekvő energiaárak mellett

az erősödő inflációs nyomás

Magyarországon is lassítja gazdaságot.

“Az orosz-ukrán háború pedig további árfelhajtó erőt jelent, tovább rombolja az ellátási láncokat, fékezve a kilábalást és a növekedést”

— vetítette előre.

Varga Mihály kijelentette: a jelenlegi helyzetben a magyar kormány legfontosabb feladata az ország békéjének, biztonságának megőrzése.

Ugyanakkor a pénzügyminiszter szerint cél a nehéz munkával elért eredmények megőrzése is: a családok megerősítése, a munkahelyek megtartása, a nyugdíjasok védelme és a gazdasági növekedés megtartása, a beruházások támogatása – sorolta, megjegyezve: számítani kell a migráció erősödésére is, ami ellen szintén védekezni kell.

A magyar gazdaságnak a romló világgazdaságban is meg kell állnia a helyét. Azon dolgoznak, hogy a rezsicsökkentést tartsák, meg kell védeni a munkahelyeket, a rekord foglalkoztatottságot — összegezte.

Varga Mihály azt is mondta, hiszi, hogy a megváltozott, sok tekintetben válságosra fordult körülmények közepette akkor lehet boldogulni, ha “megőrizzük önállóságunkat, értékeinket, megtartjuk hitünket, és az eddigi kitartással, szorgalommal dolgozunk”.

(MTI)





Európa megtalálta Orbán Viktor gyengepontját? - megdöbbentő javaslattal álltak elő ellene

Amennyiben ez igazolódik, az Orbán-kormány ellen....

Tanúként hallgatták ki Varga Juditot az ügyészségen

Robbant a hír: Tanúként hallgatták ki Varga Juditot az ügyészségen