Kiszámolták: Gigantikus összeggel nőhet az iskolák rezsiszámlája - ez durva

Állami támogatás nélkül nem fogják tudni kifizetni.

A rezsiárak növekedése nemcsak a háztartásokat, de az intézményeket is fenyegeti, az oktatási ágazat várható problémáival már mi is foglalkoztunk; vannak iskolák, amelyek már a távoktatáshoz való visszatérésen gondolkodnak, hogy ne kelljen fűteni az épületüket.

Az RTL Klub Híradója is kutakodni kezdett a témában, megkérdezték például a Waldorf-iskolákat, hogyan tervezik megoldani a helyzetet.

A Híradónak Szabó Zoltán, a Magyar Waldorf Szövetség ügyvezetője azt mondta:

“eddig összesen 300 millió forint körüli összeg volt évente az összes iskolájukra vetített villany- és gázszámla, ez várhatóan most fel fog menni

2,3 milliárdra.”

Ez olyan összeg, aminek a kigazdálkodásához mindenképp pluszforrásokra volna szükség, tandíjat azonban nem akarnak emelni, mert sok különféle anyagi helyzetű tanulójuk van. Leginkább állami támogatást várnának a számlák befizetéséhez, de hogy lesz-e ilyen, arról egyelőre nem tudni semmi biztosat.

A stáb több más alapítványi iskolát is megkeresett, névvel senki más nem akart nyilatkozni, de azt elmondták, hogy ők is a kormánytól remélnek pluszpénzt, illetve olyan is akadt, aki már döntött a díjemelésről.

A Belügyminisztérium a Híradó kérdésére azt írta, folyamatosan figyelemmel kísérik az energiahelyzetet és az árak alakulását, az esetleges többlettámogatásokról pedig majd a tények ismeretében hoznak döntést.





Európa megtalálta Orbán Viktor gyengepontját? - megdöbbentő javaslattal álltak elő ellene

Amennyiben ez igazolódik, az Orbán-kormány ellen....