Botrány: nem akárki lép ki a Jobbikból Jakab Péter kiszorítása miatt

Vállalhatatlan számára, amit a Potocskáné-féle csapat művel.

Beszámoltunk róla, hogy a héten a végéhez ért Jakab Péter kiszorítása a Jobbikból. A párt a legnépszerűbb politikusát először a pártelnöki, majd a frakcióvezetői pozíciójában is ellehetetlenítette, Gyöngyösi Márton jelenlegi elnök pedig arra akarta rávenni Jakabot, hogy “stratégiai csendben” figyelje végig a rezsiárak emelkedését, a KATA kinyírását és a fideszes megszorításokat.

Mindez együtt már sok volt Jakab Péternek, aki Gyöngyösi ultimátumára válaszul kilépett az őt teljesen kiszorító Jobbikból.

Az eset miatt most bejelentette kilépését a pártból a Jobbik Pest megyei elnöke, Zágráb Nándor is.

Zágráb írását változtatás nélkül idézzük a közösségi oldaláról:

JAKAB PÉTER KISZORÍTÁSA A JOBBIKBÓL volt az utolsó csepp a pohárban!

Ezért a mai nappal lemondok a Pest megyei elnöki tisztségemről és a felügyelő bizottsági tagságomról, valamint kilépek a pártból.
Köszönöm a bajtársaimnak a közös élményeket, a döntésemet a következőkkel indoklom.

A napokban megdöbbenve figyeltem, hogy az eddig Európa – pártinak tartott Jobbik, hogyan sodródik át az Európa egységét veszélyeztetők táborába. Egy most benyújtott népszavazás kezdeményezés miatt.

Fel lehet tenni a kérdést, hogy Gyöngyösi Márton felkészületlensége, vagy Magyarország Európából való kiszakítása az indítvány mozgatórugója ?

A zavaros magyarázkodásokból nem derült ki az igazság. A következmény viszont az, hogy a Jobbik elveszíti az Európa – párti szavazóit, és felsorakazik a két másik Európa-ellenes párt, a Fidesz és a Mi Hazánk mellé.

Mindemellett Gyöngyösi Márton a tegnapi nap folyamán, a fidesz összes rágalmát felhasználva, a nyilvánosság előtt brutálisan hátbatámadta Jakab Pétert. A Jobbik legnépszerűbb politikusát. Azt az embert, akit a vidék hangjának, és Orbán legnagyobb ellenfelének tartanak.

Ugyanakkor Péter nem hajlandó részese lenni a Jobbikot felszámoló belső viszálykodásnak, ezért tegnap bejelentette kilépését a pártból.

Ezzel a Jobbik elvesztette a politikai kapcsolatot a vidék Magyarországával. Vagyis a párt jelenlegi vezetése, az európai értékek után felszámolta vidéki támogatottságát is.

Gyorsan sikerült, pár hónap alatt. Mindent amiért közösen dolgoztunk. Ebben a helyzetben nekem is döntenem kellett.

Továbbra is az európai értékek megőrzését, és a vidék érdekképviseletét tartom a legfontosabb feladatomnak.

Csatlakozom Péterhez, maradunk a nép pártján!





Európa megtalálta Orbán Viktor gyengepontját? - megdöbbentő javaslattal álltak elő ellene

Amennyiben ez igazolódik, az Orbán-kormány ellen....