Pintér Sándor kiadta az ukázt: csak akkor lesz fűtés, ha a helyzet “megengedi

Ezzel nyugtatja a népet.

Beszámoltunk róla, hogy a Belügyminisztérium közoktatásért felelős államtitkárának kijelentése szerint legfeljebb 20 fokig kell felfűteni a termeket télen. A helyzet tarthatatlanságát jelzi, hogy ezzel párhuzamosan egy rendeletben megkönnyítették az online oktatás bevezetésének feltételeit, ami ismét otthon maradásra kényszerítheti a tanulókat.

“Az egyes médiumokban kedden megjelent állításokkal szemben semmiféle döntés, “parancs”, “utasítás” vagy új jogszabály nem született az iskolák fűtésével kapcsolatban” — állította a Belügyminisztérium a fenti hírekre reagálva keddi közleményében, amelyet az MTI-nek juttatott el.

Miként arról a sajtóban nyilvánosságot kapó közadatkérőt is tájékoztatták, évtizedes, tehát nem új szabályozás, hogy az oktatási épületekben legalább 20 Celsius-fokot szükséges tartani. “Ez nem jelenti azt, hogy többet ne lehetne” — írták.

Kijelentették, hogy az oktatási intézmények fűtése mindenhol megoldott. “A kormány a háború és a brüsszeli szankciók okozta európai energiaválság ellenére is normális tanévre készül, az iskolákat az eddig megszokottaknak megfelelően tervezik fűteni,

ha azt az európai energiahelyzet azt megengedi“

— szögezték le.

“Emellett az Európában kialakult gázválság miatt

minden eshetőségre fel kell készülni,

arra a szélsőséges esetre is, hogy Európában nem lesz elég gáz” — tették hozzá.

Jelezték: a gázfűtés hiánya akár a magyar lakosságot, így az iskolákat is elérheti, állításuk szerint a kormány ezért rendelt el energia-veszélyhelyzetet, további gázvásárlást, a gázkitermelés fokozását és az iskolák egyéb lehetséges fűtési módjának felmérését. “A Belügyminisztérium folyamatosan figyelemmel kíséri a nemzetközi és a hazai energiahelyzetet” — áll a közleményben.

(MTI korrigálva)





Európa megtalálta Orbán Viktor gyengepontját? - megdöbbentő javaslattal álltak elő ellene

Amennyiben ez igazolódik, az Orbán-kormány ellen....