Tudod kinek a rokona az új párizsi konzul? - Szijjártó nevezte ki...

Szijjártó kinevezte.

A Szabad Európa értesülése szerint Szijjártó Péter nemrég kinevezte Deutsch Domonkost párizsi konzulnak. Deutsch Tamás 24 éves unokaöccse 2023 elején foglalhatja el helyét a francia főváros konzulátusán.

Jelenleg a fiatal férfi felkészítése zajlik, ugyanis

külszolgálati tapasztalattal még nem rendelkezik.

Deutschot tavaly szeptember végén vették fel Szijjártó kérésére a Külgazdasági és Külügyminisztériumba, ahol valamivel több mint 8 hónapot töltött. Érdekesség, hogy a Sportdiplomáciai Főosztályon nem a kezdő pozíciót jelentő kormánytanácsosként, hanem rögtön vezető kormánytanácsosként kezdett dolgozni, és

kedvéért még a főosztály létszámát is bővítették.

Nem kellett sokat várnia az előrelépésért, ugyanis július 8-án külszolgálatra jelölte őt Szijjártó.

“Ez a gyors előmenetel meglehetősen ritka, főleg diplomáciai területen.

Jellemzően ugyanis éveket kell lehúzni a minisztériumban, mire valaki külszolgálatra mehet” — jegyezte meg a Szabad Európa.

Deutsch Domonkos

A pozíció betöltése nagy megtiszteltetés, különösen egy nyugat-európai főváros konzuli posztjának betöltése. Jelenleg 145 országban mindössze 243 konzul dolgozik a külgazdasági és külügyminisztérium statisztikája szerint.

Deutsch Domonkos 1998-ban született, felsőfokú tanulmányait a Testnevelési Egyetemen, illetve az ELTE-n végezte. Az MTK igazolt magasugrója, azonban kiemelkedő eredménye egy 2015-ös ifjúsági aranyérmen kívül nincs. Versenyen utoljára tavaly szeptemberben indult.

(Szabad Európa nyomán)





Európa megtalálta Orbán Viktor gyengepontját? - megdöbbentő javaslattal álltak elő ellene

Amennyiben ez igazolódik, az Orbán-kormány ellen....