Tüntetéshullám: Traktorral mennek a gazdák Orbán ellen augusztus 20-án

Az augusztus 20-ára szervezett országos tüntetéssorozat azt üzeni: veszélyben van Magyarország kincse, a vidék.

Most a vidék jön! címmel országos tüntetésre szólította fel a magyar mezőgazdasági vállalkozókat július 22-én, a Likvid Kontroll Kft. Facebook-oldalán. A videós bejegyzést Szabó Bálint, szegedi független önkormányzati képviselő tette közzé.

A videóban a képviselő az augusztus 20-án megtartandó tüntetés részleteiről nyilatkozott.

Szabó Bálint elmondta, hogy tapasztalatai szerint a magyar gazdák érdekvédelmére létrehozott szervezetek – a Baromfi Terméktanács és Nemzeti Agrárgazdasági Kamara – nem a mezőgazdasági vállalkozók érdekeit képviselik.

Sokszor több milliós kamarai díjtagságot fizettetnek meg a termelőkkel és a tenyésztőkkel, akik ezért cserébe semmilyen támogatásban sem részesülnek, viszont

akaratuk ellenére olyan intézkedések bevezetését támogatják, amelyek egyes nagyvállalkozók érdekeit szolgálják, az ő munkájukat és életüket pedig ellehetetlenítik.

Megengedhetetlen az is, hogy az Alföld elsivatagosodásának felelősségét és az ebből származó károkat és költségeket is a gazdák nyakába akarják varrni.

Az elektromosság,

a gáz

és az üzemanyagárak megemelkedése miatt pedig sokuk tevékenysége veszteségessé, és lehetetlenné válik.

Arra is felhívta a figyelmet, hogy az Agrárminisztériummal nem tudnak érdemi szakmai párbeszédet folytatni, a magyar gazdák víziszárnyas ágazata úgy döntött, hogy

máshogy fogják hallatni a hangjukat, és ebbe bevonják az összes mezőgazdasági ágazatot, vállalkozást és magánszemélyt.

Minden olyan vállalkozó jelentkezését is várják, akiknek elegük van abból, hogy a politikusok nem az ő érdekeiket képviselik, hogy választások előtt meg az osztogatás, utána pedig a fosztogatás.

Az esemény leírása szerint a tüntetés,

“2022. augusztus 20-án vidéken az autópályákon és főútvonalakon 6.00 órától, Budapesten a Duna partján a belvárosi rakparton 18.00 órától” veszi kezdetét.

Az állami “ünnepi programmal” párhuzamosan több tüntetés is lesz, nem csak a magyar gazdák demonstrálnak. Az országos gazdatüntetés további részletei ITT.

Videó:







Európa megtalálta Orbán Viktor gyengepontját? - megdöbbentő javaslattal álltak elő ellene

Amennyiben ez igazolódik, az Orbán-kormány ellen....