Lépett a Ryanair: Megvan a válasz a pluszadóra, megint a magyarok járnak rosszul Orbánék miatt

Az írországi fapados légitársaság már a bevezetése után jelezte, hogy következményei lesznek repülőjegyadó bevezetésének.

Megérkezett a Ryanair reakciója az általuk idiótának minősített utasadóra: a fapados légitársaság megszünteti 8 budapesti útvonalát — vette észre az okosutas.hu.

Szerdán ezek a célpontok kerültek ki a menetrendből, tehát állnak le a téli menetrendváltástól:

Bordeaux,

Bournemouth,

Köln,

Kaunas,

Krakkó,

Lappeenranta,

Riga,

Torino.

Azok az útvonalak ebben ebben nincsenek benne, amelyek az eredeti terv szerint is leálltak volna télre, mint például a rendkívül közkedveltté vált nyári utazási célpont Rimini.

A listán azok a járatok szerepelnek, amelyekre régóta árulja a jegyeket a Ryanair, és most döntött arról, hogy mégsem fogja repülni azokat télen. Az utazási portál szerint a teljes zárás az extraprofitadóra adott reakciónak tűnik.

A Ryanair már az extraprofitadó bevezetése után közölte, hogy ennek a plusz költségnek járatritkítások és -megszüntetések lehetnek a következményei. Azokra a foglalásokra, amelyek az adó kihirdetése előtt történtek és június 30. utánra szóltak, a Ryanair beépítette az árba a 3900 forintot, vagy a vásárlók lemondhatták az utat.

Erre válaszul Nagy Márton gazdaságfejlesztési miniszter kezdeményezésére fogyasztóvédelmi vizsgálatot indított a Fővárosi Kormányhivatal a Ryanair ellen Magyarországon.

(mfor.hu)





Európa megtalálta Orbán Viktor gyengepontját? - megdöbbentő javaslattal álltak elő ellene

Amennyiben ez igazolódik, az Orbán-kormány ellen....