Már Az Ökológiai Kutatóközpont is nekiment Orbánnak - elképesztő amit csinál

Nem értik az intézkedést.

A Magyar Közlönyben jelent meg a kormányrendelet a fakitermelési szabályok módosításáról. Az erdészeti és a természetvédelmi szakemberek értetlenül állnak az új rendelet előtt, idők közben pedig egyre hevesebb tiltakozó akciók is kibontakoztak.

Az Ökológiai Kutatóközpont is közzétette állásfoglalását az ügyben.

“Az ökológiai szempontokat figyelembe véve úgy gondoljuk, hogy

a rendelet alapján veszélybe kerül a védett területeken található, ökológiai szempontból értékes őshonos, idős erdőállományok hosszú-távú fenntarthatósága”.

Azt javasolták, hogy a megnövekedett tűzifaigényt elsősorban a nem védett területen található, alacsonyabb természetességű (átmeneti erdők, kultúrerdők és faültetvények) intenzívebb használatával kéne biztosítani, például az akácosok használatával.

Megállapították, hogy a teljes vegetációs időszakra vonatkozó fakitermelési korlát részleges feloldása indokolt lehet, elsősorban az őszi, késő nyári időszakban, azonban a szaporodási időszakra eső tavaszi, kora nyári fakitermelések jelentős kárt okozhatnak a költő madárállományban és egyéb életközösségekben.

“A rendelet alapján Magyarország legszebb, legértékesebb erdeit veszélyeztetjük, ami erdőgazdálkodási szempontból sem kedvező, hiszen ezek az állományok alkalmasak leginkább a minőségi rönkfák előállítására. A klímaváltozás enyhítése és az élővilág védelme szempontjából kulcsfontosságú a meglévő természetes élőhelyek fenntartása”

— összegezték.

(telex.hu)





Európa megtalálta Orbán Viktor gyengepontját? - megdöbbentő javaslattal álltak elő ellene

Amennyiben ez igazolódik, az Orbán-kormány ellen....