Játék a tűzzel. - Terítéken Magyarország uniós tagsága - mutatjuk ki vette fel a távozás ötletét

Játék a tűzzel.

Beszámoltunk róla, hogy a megélhetési válság közepén, amikor Orbánék kinyírtak 450 ezer kisvállalkozót, alig lehet tankolni a kutakon, hetente árazzák fel az élelmiszereket a boltokban, és a fejünk felett lógnak a százezres gázszámlák, akkor az MSZP egyetlen EP-képviselője, Ujhelyi István azzal óhajtotta felhívni magára a figyelmet, hogy Magyarország uniós tagságáról kezdeményez népszavazást.

A felelőtlen és blőd ötletet azóta keményen bírálta számos ellenzéki párt (így a Momentum és az LMP) valamint neves értelmiségi is.

Ujhelyi a kezdeményézését egy nap alatt, Hegedüs Zsuzsa-díjra esélyes módon visszavonta, ám időközben a Jobbik is hasonló tartalmú népszavazási kezdeményezést lengetett be.

A Demokratikus Koalíció hétfőn lapunkhoz is eljuttatott közleményében azt írta:

“A magyar emberek 70 százaléka támogatja az uniós tagságunkat. Ezt megerősíteni nem kell, ez így is az egyik legmagasabb arány egész Európában.

Az orbáni rendszerben a választások és népszavazások csalásokkal, törvénytelen befolyásolásokkal terheltek, nem szabadok és lebonyolításuk nem tisztességes.

Ezért ebben a rendszerben egy ilyen fontos történelmi ügyben népszavazást kezdeményezni felelőtlenség – nem adhatunk lehetőséget Orbánnak, hogy az ellenzék által kezdeményezett, de a Fidesz által elcsalt népszavazással kiléptesse az országot az EU-ból, ezért azt nem támogatjuk.”





Európa megtalálta Orbán Viktor gyengepontját? - megdöbbentő javaslattal álltak elő ellene

Amennyiben ez igazolódik, az Orbán-kormány ellen....