Ebbe belebukhat egy miniszterelnök? - Orbán fogorvosa milliárdos EU támogatást akasztott le egy soha nem működő kutatóintézetre

A képviselő az OLAF-hoz fordul az ügyben.

Több mint egymilliárd forintos EU-támogatást költhettek egy kihasználatlanul álló komplexumra Kecskeméten – erről számolt be Hadházy Ákos független képviselő a Facebook-oldalán csütörtökön.

„Ez a csillogó-villogó háromemeletes irodaház papíron egy fogászati turizmust (!) kutató és fejlesztő intézet Kecskeméten, amely 1,2 milliárd forint EU-pénzt kapott”

– írja Hadházy a bejegyzésében.

A képviselő állítása szerint a kutatóintézet „töküres, egy árva lélek nem kutat semmit benne és semmi nyomát nem találtam annak, hogy valaha is kutatott volna. (…)

„Ennyi pénzért megéri Orbán fogorvosaként a miniszterelnök szájában turkálni”

– tette hozzá Hadházy.

A képviselő a Korrupcióinfón annyiban árnyalta a képet, hogy a Bátorfi Fogászathoz köthető céghálózatnak megítélt állami támogatások mintegy 3 milliárd forintot tehetnek ki, ebből 1.3 milliárdot a nyilvános adatbázisok alapján 2015. december 23.-án egészen biztosan kifizettek.

A kutatóközpontról Hadházy azt írja, az elérhetőségei között nincs telefon, illetve sem a honlapon, sem az interneten nincs nyoma kutatási eredményeknek, vagy bármilyen ott dolgozó, kutatónak vagy tudósnak sem.

“Ami az interneten fellelhető adatok és a helyszínen tapasztalatok alapján alaposan gyanítható:

Bátorfiék felépítettek 1.3 milliárdból egy épületet, néhány laboreszközzel, fogorvosi székkel, majd évekig nem csináltak ott semmit.

Miután az EU támogatásoknál szokásos “kötelező fenntartási időszak” lejárt, eladják az épületet , eszközöket egy valódi vállalkozásnak és már meg is van a talált 1,2 milliárd forint”

– írta Hadházy Ákos, aki az ügyben bejelentést fog tenni az OLAF felé.





Európa megtalálta Orbán Viktor gyengepontját? - megdöbbentő javaslattal álltak elő ellene

Amennyiben ez igazolódik, az Orbán-kormány ellen....

Tanúként hallgatták ki Varga Juditot az ügyészségen

Robbant a hír: Tanúként hallgatták ki Varga Juditot az ügyészségen