FRISS: Megvan az első fideszes vezetésű város, amelyik szintén lefújja a tűzijátékot

Elindult a lavina.

Mint arról beszámoltunk, a lakosságot érő brutális orbáni megszorítások és a hiperinfláció miatt a napokban egyre több ellenzéki város jelentette be, hogy lefújja az augusztus 20-ra tervezett tűzijátékot, a megspórolt pénzt pedig valami szükségesebb célra fordítják.

Így tett többek között Salgótarján, Pécs, Szentes és Siófok is – a településeknek mind ellenzéki városvezetése van.

Most azonban megjelent az első fecske: szerdán Végh László, Sümeg város fideszes polgármestere jelentette be, hogy lefújják a város augusztus 20-i tűzijátékát.

A polgármester a Facebook-oldalán az alábbiakat közölte:

Tisztelt Sümegi Polgárok!

Az augusztus 20-i hagyományos tűzijátékról szeretném tájékoztatni Önöket.

Az elmúlt években nagyon sokan szólaltak meg a tűzijáték káros hatásai miatt. Érvként felhozva a környezetszennyezést, az állatok (háziállatok, madarak stb.) védelmét. Nem utolsó sorban pedig a tűzijáték anyagi vonzatával érveltek.

Ezzel szemben a városvezetés véleménye eddig az volt, hogy kapják meg a sümegi emberek az augusztus 20-i ünnepnek ezt a megszokott, és kedvelt színfoltját.

Azonban most különleges helyzet állt elő.

A kormány a nemzetközi események miatt, melyek az energiapiacon brutális drágulást okoznak, kénytelen változtatni a rezsicsökkentés rendszerén. Már most látszik, ez a háztartások nagy részénél jelentős rezsiköltség emelkedést okoz majd. Mindenki, egész Európa, köztük Magyarország is aggódva várja az őszt és a telet.

Ezért úgy döntöttünk, hogy Sümegen 2022. augusztus 20-án az államalapítást nem tűzijátékkal ünnepeljük.

Ez a mintegy 500 ezer forintnyi összeg, amelyet így megtakarítunk, egy elkülönített számlára kerül, amiből a legrászorultabbakat fogjuk segíteni, hogy városunkban mindenki átvészelje a nehéznek ígérkező telet. A felhasználás pontos szabályait természetesen a Képviselőtestület fogja megalkotni, szeptember végi ülésén.

Tisztelt Sümegi Polgárok!

Az augusztus 20-i hagyományos tűzijátékról szeretném tájékoztatni Önöket.
Az elmúlt években…

Közzétette: Végh László – 2022. július 20., szerda







Európa megtalálta Orbán Viktor gyengepontját? - megdöbbentő javaslattal álltak elő ellene

Amennyiben ez igazolódik, az Orbán-kormány ellen....