Kiderült, mekkora az államadósság: A kormány szerint mindenki hibás, csak ők nem

Hatalmas a hiány.

Az államháztartás önkormányzatok nélkül számolt úgynevezett központi alrendszere 2892,3 milliárd forintos hiánnyal zárta az első fél évet

— közölte pénteken a Pénzügyminisztérium (PM).

Június végéig a központi költségvetés

3040,7 milliárd

forintos, a társadalombiztosítás pénzügyi alapjai 26,8 milliárd forintos hiányt, az elkülönített állami pénzalapok 175,2 milliárd forintos többletet értek el. A minisztérium közleménye hangsúlyozta, hogy június végéig az előző év azonos időszakához képest 13,5 százalékkal nőttek az adó- és járulékbevételek – hangsúlyozta a minisztérium tájékoztatója.

“A jelenlegi kiszámíthatatlan világgazdasági környezetben, amit az elhúzódó orosz-ukrán háború és a brüsszeli szankciók okoznak, a kormány célja továbbra is világos: Magyarország stabilitásának megőrzése, a rezsicsökkentés, a családtámogatások, a nyugdíjak és a teljes foglalkoztatottság védelme.

Mindezek mellett kiemelten fontos a fegyelmezett költségvetési politika fenntartása. Ennek érdekében a kormány továbbra is tartja az idei évre tervezett 4,9%-os költségvetési hiánycélt és folytatja az államadósság csökkentését.”

– írja közleményében a Pénzügyminisztérium.

A 2023-as költségvetési tervezetben 3,5 százalékos hiánycéllal és a GDP 73,8 százalékára csökkenő államadóssággal tervez a kormány.

(via 444.hu)





Európa megtalálta Orbán Viktor gyengepontját? - megdöbbentő javaslattal álltak elő ellene

Amennyiben ez igazolódik, az Orbán-kormány ellen....