A magyarok a Balatont is elbukták - közkedvelt kemping helyére épül lakópark, mutatjuk a tulajdonost...

Fellépnek a természetrombolás ellen.

Fertő-tó, Velencei-tó, Tatai Öreg-tó, és Balaton. Ezek azok a területek, amelyeken minden átlagember nagyon szeretett kikapcsolódni, és ezek azok a területek, amelyeken kiemelt természeti értékeink is vannak, és ezek azok a területek, amelyeket az elmúlt évben a Fidesz-kormány kinézett magának és kiemelt beruházás keretében teljesen átláthatatlan módon kezdtek el rombolni, pusztítani, és egy luxusberuházást felépíteni — mondta Jakál Adrienn a Párbeszéd elnökségi tagja, Sopron önkormányzati képviselője csütörtökön az Alkotmánybíróság döntésére reagálva.

“Nem lehet kizsákmányolni a természeti területeket, a NER-elit nem sajátíthatja ki magának a partmenti részeket”

— mondta Jakál Adrienn, hozzátéve, hogy NER különböző céghálózatokon keresztül, magánépítkezésekbe fektet, hogy saját hasznuk érdekében építhessenek lakóparkokat.

“Ilyen például Keszthely – ahol most is állunk – , ahol Tiborcz István és baráti köre az egykori kemping területére egy lakóparkot szeretne felépíteni. Ez a hely most különösen is érdekes, hiszen július 1-én az Alkotmánybíróság kimondta azt, hogy a Balaton melletti 30 méteres sávban nem építhetőek ilyen építmények”

— hangsúlyozta Jakál Andrienn, aki arra hívta fel a figyelmet, hogy ennek az építkezésnek az az érdekessége, hogy valamilyen furcsa és megmagyarázhatatlan módon

Tiborcz István és baráti köre az Alkotmánybíróság döntése előtt három nappal adta be az engedélyezési eljárást.

A politikus közölte: az Ab döntése arra jó, hogy lelassítsa ezeket a természetpusztító fejlesztéseket, de arra nem, hogy megállítsa őket.

Szabó Rebeka országgyűlési képviselő kiemelte, hogy rendkívül fontosnak tartják, hogy meg tudják őrizni a magyarországi nagy tavak természetes állapotát és fenn tudják tartani a víz minőségét és a természetes növényzetet. Mint elmondta, ugyanilyen fontos lenne, hogy akár a kisebb keresetű családok is el tudjanak tölteni egy-két hetet a vízparton. Hozzátette: erre voltak alkalmasak a Balaton-parti kempingek.

A politikus megjegyezte, a keszthelyi beruházás ellen korábban helyi civil szervezetek is tiltakoztak. Az üggyel kapcsolatban petíciót is indítottak, amit ITT lehet aláírni.

Videó:







Európa megtalálta Orbán Viktor gyengepontját? - megdöbbentő javaslattal álltak elő ellene

Amennyiben ez igazolódik, az Orbán-kormány ellen....