Nem akármiről suttognak Orbán körében - megtörténhet amibe könnyen belebukhat

Ki tudja ezt követni?

Interjút adott Navracsics Tibor a hvg.hu-nak, amelyben elmondta, a magyar kormány nem zárkózik el teljesen az Európai Ügyészséghez való csatlakozástól. A területfejlesztésért és az uniós források felhasználásáért felelős miniszter arról beszélt, az Európai Bizottság gyanakvással tekint a magyar kormányra, a kabinet azonban azon dolgozik, hogy eloszlassa a kételyeket.

A politikus elmondta, az EB-től számos olyan kérdést kaptak, amelyek a gyanakvásra utalnak, és ugyan ezek között vannak egyszerűen orvosolható ügyek, amelyeket elég elmagyarázniuk, azonban olyanok is vannak, amelyekre

“valamilyen megoldást találni kell“.

Arról beszélt, az EB 2014-ben lezárt ügyeket is előhozott a bíróságok függetlenségével kapcsolatban, azokat azonban szerinte korábban már tisztázták.

Elmondása szerint létezik egy úgynevezett “igazságügyi eredménytábla“, amelyen Magyarország a középmezőnyben helyezkedik el az igazságszolgáltatás függetlenségének, tempójának és hatékonyságának kérdésében. Szerinte ez azt mutatja, hogy a magyar kormány “nem ad okot gyanakvásra ezekben az ügyekben“.

Navracsics nem érti, miért nem optimista a Bizottság Magyarországgal kapcsolatban, “mert ez idáig sok esetben nem fogalmazták meg pontosan, mit várnak“. Elmondta, folyamatosak a tárgyalások, és a magyar kormányban

“megvan a politikai szándék és a technikai felkészültség is, hogy megállapodjunk“

, azonban az EB esetében ezt nem tapasztalja.

A miniszter nem ért egyet Varga Judittal azzal kapcsolatban, hogy közel a megállapodás az Unióval. Mindemellett azonban a tárgyalások felgyorsultak a felek között, és szerinte a magyar kormányzat mindent megtesz a megegyezés érdekében.

Arra a kérdésre, hogy az Európai Ügyészséghez való csatlakozás felmerült-e a magyar kabinet részéről — meglehetősen váratlanul — pozitívan nyilatkozott. “{A} magyar kormány ezt nem kezeli tabuként, ha arról van szó,

arról is tárgyalhatunk“

— jelentette ki Navracsics Tibor. A tárgyalások céldátumaként az őszt jelölte meg, és ez elmondása alapján nem jár forrásvesztéssel.

(hvg.hu nyomán)





Európa megtalálta Orbán Viktor gyengepontját? - megdöbbentő javaslattal álltak elő ellene

Amennyiben ez igazolódik, az Orbán-kormány ellen....