A kormány egyszerűen elvette más tulajdonát - most beperelték Orbánékat

Nem hagyják lenyúlni a budapesti tereket.

Beszámoltunk róla, hogy a fideszes parlamenti többség megszavazta három fővárosi tulajdonú budapesti tér államosítását, amelyet továbbpasszolnak a kormánypárti vezetésű V. kerületi önkormányzatnak.

Karácsony Gergely a döntést — amellyel ellentételezés nélkül elveszik a Fővárosi Önkormányzattól a köztereket — törvényesített rablásnak nevezte.

A döntés ellen a Fővárosi Önkormányzat kifogást emel az Alkotmánybíróságnál. Mindemellett a városvezetés pert indít az állam ellen a jogtalan tulajdonelvonás miatt — számolt be róla a főpolgármester.

Karácsony Gergely bejegyzését változtatás nélkül idézzük:

“Miközben a kormány Brüsszelben éppen Magyarország jogállami működését bizonygatja,

itthon pont az ellenkezőjét teszi.

A kormánytöbbség ma pofátlanul, kártalanítás nélkül einstandolt négy fővárosi tulajdonú közterületet, köztük a Vörösmarty és a Széchenyi István teret, majd azon nyomban át is adta azokat a fideszes vezetésű V. kerületi önkormányzatnak.

A döntéssel szemben előzetesen mind a Pénzügyminisztérium, mind az Igazságügyi Minisztérium, mind a Belügyminisztérium masszív alkotmányossági aggályokat fogalmazott meg, eredménytelenül. Csak találgatni tudunk, hogy miért volt ez ilyen fontos a kormányzatnak:

a Vörösmarty téri karácsonyi vásárt akarják-e NER-esíteni,

megkárosítva ezzel számos, nyílt pályázaton kiválasztott családi vállalkozást, vagy esetleg Tiborcz István Széchenyi téri szállodaprojektjét akarják egyengetni.

Az biztos: sikerült kecskére bízni a káposztát azzal, hogy a közvagyon feléléséről messze földön híres kerületnek adta hűbérbe a budapestiek vagyonát. Sok illúziónk nincsen, mindenesetre a Fővárosi Önkormányzat az Alkotmánybírósághoz fordul az önkormányzati autonómia semmibevétele miatt, illetve

a bíróságon pert indít a tulajdonelvonásért

az Alaptörvény szerint járó kártalanítás érdekében.”





Európa megtalálta Orbán Viktor gyengepontját? - megdöbbentő javaslattal álltak elő ellene

Amennyiben ez igazolódik, az Orbán-kormány ellen....