Ezen sírunk-nevetünk: Medvetámadástól félnek, intézkednek a hatóságok Tusnádfürdőn Orbán beszéde előtt

Fő a biztonság.

Medveveszélytől tartanak a szervezők, így két anyaállatot a bocsaival már el is szállítottal Tusnádfürdő környékéről — írta meg a Blikk.

Tusnádfürdőn rendezik a Bálványosi Nyári Szabadegyetem erdélyi rendezvényét, amelynek díszvendége hagyományosan Orbán Viktor lesz.

A kormányfő beszélni is szokott a rendezvényen, a lap szerint a most szombaton tartandó előadásán minden bizonnyal szó lesz majd az ukrán válságról és a csődöt mondott rezsiharcról is.

A helyszínen azonban visszatérő probléma a környékre „kukázni” járó medvék jelenléte, több támadás is történt az elmúlt években. A polgármesteri hivatal és a vadőrök azonban

felkészültek a helyzet kezelésére.

“Két anyamedvét és a bocsaikat, összesen nyolc egyedet már a múlt héten elszállítottunk, rendszeresen jártak a város környékén. Ahogy egyre merészebbek lettek, a szakértői csapatunk a befogás mellett döntött, elaltattuk, majd elvittük őket a vadásztársaság kezelésében lévő legtávolabbi erdős területre”

— mondta Butyka Zsolt, Tusnádfürdő polgármestere a lapnak.

Az egész rendezvény alatt vadőrök dolgoznak a tábor területén, biológusok és egy speciális önkormányzati csapat is monitorozza a vadállatok mozgását.

“Egy közepesen fejlett medve képes megölni egy 600 kilós marhát és el is tudja vinni magával. Tehát egy emberrel nem akadna különösebb gondja. Ám általában nem megölni akarja az embert, inkább csak rendre utasítani, például

egy pofonnal.

De ez sosem véletlen: csak abban az esetben történik konfliktus, ha az ember kiharcolja, ha az ember tesz érte”

— ezt már Szin János, a medveles.hu üzemeltetője mondta a Blikknek.





Európa megtalálta Orbán Viktor gyengepontját? - megdöbbentő javaslattal álltak elő ellene

Amennyiben ez igazolódik, az Orbán-kormány ellen....

Kiderült ki lesz Budapest főispánja