Ezt látnod kell: Sértetten hisztiznek a Fideszesek, amiért rajtakapták őket egy luxusétterem teraszán

Mészáros Lőrinc emberével vacsorázott a miniszter.

Ahogy arról beszámoltunk, hétfő este nem csak Palkovics László miniszter vacsorázott a Budai Vár egyik elegáns éttermében, miközben a Dísz térnél felálló rendőrsorfalban elakadtak a KATA-törvény államfői aláírása miatt a Sándor-palotához tartó tiltakozók.

A tüntetés tőszomszédságában ugyanis az újjáépített Ybl-villa

szuperpanorámás luxuséttermében,

az Aranybástyában államtitkárok költötte épp hétfő esti vacsoráját Palkovics, amikor Gelencsér Ferenc Momentum-elnök odalépett hozzá, és bemutatott neki egy éppen ott tüntető Wolt-futárt.

Palkovics nem volt egyedül: ott volt Vitézy Dávid közlekedésért felelős államtitkár és Sárváry István is, Mészáros Lőrinc cége, a V-Híd Zrt. vezérigazgatója.

Az erről megjelent hírekre reagálva a Technológiai és Ipari Minisztérium a következő bejegyzést tette ki közösségi oldalára kedd este:

Palkovics László vacsoraasztalához egy figyelemre éhes képviselő terelt oda tegnap este kamerák kíséretében egy fiatal futárt. Bár adóügyekben a tárcavezető nem illetékes, személyes megbeszélésre invitálta a tüntetőt, ígéretéhez híven a találkozó időpontjáról már egyeztetnek.

Miután az élőben közvetített történteken nem sikerült fogást találni, a baloldali sajtó már

az asztaltársaságba belekötve habosítja tovább a semmit.

A miniszter eredményes munkavégzéséhez elengedhetetlen, hogy a tárcája hatáskörébe tartozó ágazatok meghatározó vállalataival állandó kapcsolatot tartson, helyzetükkel, kihívásaikkal tisztában legyen, gyakorlati tapasztalataikat a jogalkotásban, stratégiai tervezésben figyelembe vegye.

Másban minden célját tévesztett rágalom ellenére sem tudná, hiszen a vasúti beruházások állami megrendelése nem a Technológiai és Ipari Minisztérium feladata.

A tárca ezzel szemben valóban érdekelt a már futó beruházások, köztük a V-Híd közreműködésével megvalósuló kiemelt fejlesztések, a Budapest-Belgrád és az azzal szorosan összefüggő Szeged-Röszke korszerűsítések sikeres végrehajtásában.

A miniszter korábban hasonló keretek között egyeztetett az Audi, a Mercedes, a Rheinmetall vagy az Airbus képviselőivel is.

Így vélhetően a jövőben is alkalmat fog találni a jelentős iparági szereplőkkel, fontos vállalati partnerekkel való egyeztetésekre, a baloldal rosszallása ellenére még akkor is, ha a résztvevők csak az esti órákban,

vacsora mellett tudnak egy asztalhoz ülni.





Európa megtalálta Orbán Viktor gyengepontját? - megdöbbentő javaslattal álltak elő ellene

Amennyiben ez igazolódik, az Orbán-kormány ellen....