Undorító: A Fidesz kedvenc elemzőintézete egy hatalmas, szaunás, fitnesztermes új székházba költözött

Közpénzből.

Hivatalosan is az exkluzív budai zöldövezetben található, hatszintes új székházába költözött az Alapjogokért Központ — derül ki az elemzőintézetet fenntartó Jogállam és Igazság Nonprofit Kft. által július elején a cégbíróságra benyújtott iratokból. A társaság 1,4 milliárdért vette a hatszintes épületet, amit további 300 millió forintért újítottak fel.

Az Átlátszó írta meg, hogy az Alapjogokért Központ új székháza pontban a Türk Tanács (a kipcsak nyitás jegyében közpénzből fenntartott) Ybl-villája és az Orbán-kormány által köztestületté emelt, kultúrharcos Magyar Művészeti Akadémia tulajdonában lévő Hild-villa között található.

Tavaly derült ki, hogy az Alapjogokért Központot adományként átadott közpénzmilliárdokkal finanszírozza egy kormányközeli alapítvány. Ebből vette meg a Fidesz-közeli elemző intézet 1,4 milliárd forintért a Budakeszi úti ingatlant, és további 300 millió forintot költöttek felújításra.

Ennek keretében a -2. szinten

szaunát, fitnesztermet,

könyvtárszobát alakítottak ki az elemzőknek. A -1. szinten konferenciaterem, a földszinten elegáns lobby épült.

Az opál üvegezésű belső üvegfalakon az Alapjogokért Központ logóját víztiszta, átlátszó módon alakították ki.

Tavalyi évről szóló beszámolója alapján az elemzőintézetet fenntartó Jogállam és Igazság Nonprofit Kft. minden eddiginél nagyobb összegű, többmilliárdos támogatást bevételezett.





Európa megtalálta Orbán Viktor gyengepontját? - megdöbbentő javaslattal álltak elő ellene

Amennyiben ez igazolódik, az Orbán-kormány ellen....