Novák Katalin: Brazília a futballban világbajnok, mi a családok támogatásában vagyunk világbajnokok

Brazíliában járt Novák Katalin, ahol azt fejtegette, hogy Magyarország olyan jó a családtámogatásokban, mint a brazilok a fociban. A köztársasági elnök arról beszélt: a magyar családpolitika célja visszaadni a gyermekvállalás társadalmi megbecsültségét.

Az Academia Paulista de Letras rendezvényén Sao Paulóban Novák Katalin elmondta, hogy a magyar népesség száma 1981 óta minden évben csökken, ezért szükségessé vált ennek megállítása. Ezért vissza kell adni a gyermekvállalás társadalmi megbecsültségét,

el kellett érni, hogy ne azok járjanak jól anyagilag, akik nem vállalnak gyermeket

– mondta az MTI tudósítása szerint.

Kiválogatta azokat a demográfiai statisztikákat is, amelyekben jól áll az ország: a házasságkötések száma nagyon nagyot nőtt, mióta a kormány pénzzel támogatja ezt, és a termékenységi arányszám is magasabb, mint 2010-ben volt. Azt már nem emelte ki, hogy a születésszám most is csökken még az előző évhez képest is, és hogy ahhoz, hogy megálljon a népesség fogyása, a körülbelül 90 ezer helyett 135-150 ezer gyereknek kellene születnie évente.

„Brazília a futballban világbajnok, mi a családok támogatásában vagyunk világbajnokok”

– jelentette ki, és itt feltehetőleg nem arra gondolt, hogy miközben a brazil fociban a hagyományok nagyok, utoljára húsz éve sikerült nyerni valamit, és aki sikeres akar lenni, az elmegy az országból már gyerekként. Azt is hozzáfűzte: Magyarországon szeretnék divattá tenni a gyermekvállalást.





Európa megtalálta Orbán Viktor gyengepontját? - megdöbbentő javaslattal álltak elő ellene

Amennyiben ez igazolódik, az Orbán-kormány ellen....

Tanúként hallgatták ki Varga Juditot az ügyészségen

Robbant a hír: Tanúként hallgatták ki Varga Juditot az ügyészségen