Hiába dátumozták vissza a dokumentumot, lebuktak: Orbán 650 ezerrel emelte meg a miniszterek fizetését

Jelentősen nőtt az új kormányban a miniszterek fizetése a kormány oldalára feltöltött dokumentumok szerint. A parlament júniusban elfogadott egy törvénymódosítást, ami nemcsak Orbán Viktor fizetését emelte meg, de egyedül az ő döntésére bízta, hogy mennyi fizetést ad a kormánya tagjainak és az államtitkároknak – szúrta ki az RTL.

Azóta többször kérte az RTL a kormányt, hogy adják ki a miniszterek fizetései adatait – eddig hiába. Gulyás Gergely a július 7-i Kormányinfón az RTL Híradó kérdésére azt mondta, hogy két miniszter, Nagy Márton és Csák János havi ötmillió forintot kap a munkájáért, de „a többiek maradtak ott, ahol voltak”.

A kormány oldalára a napokban – visszadátumozva – feltöltött dokumentumok szerint ez nem így van. Az előző kormányban az 5 millió forintot kereső Süli János és Mager Andrea kivételével havonta bruttó 1 979 400 forintot kaptak a miniszterek a munkájukért. Május 25-től viszont 2 632 800 forintra nőtt a fizetésük.

Az előző kormányban is dolgozó minisztereknek így 653 400 forintos emelést kaptak. Ez 33 százalékos emelés, ami jóval meghaladja az éves inflációt és az átlagkereset növekedését is.

Orbán Viktor július 1-jei Kossuth rádiós beszélgetésében úgy fogalmazott:

„nem most van itt az ideje annak, hogy előre tudjuk lépni egyet vagy kettőt, mondjuk fejlesztésekben, vagy akár bérkérdésben, most annak van itt az ideje, hogy megvédjük, amit elértünk”. Nem sokkal azután beszélt erről, hogy a fizetését 1,5 millióról 3,5 millió forintra emelték.





Európa megtalálta Orbán Viktor gyengepontját? - megdöbbentő javaslattal álltak elő ellene

Amennyiben ez igazolódik, az Orbán-kormány ellen....