Miért ígéri egy külföldi politikus, hogy visszafizeti Mészáros Lőrincéknek a 10,6 millió eurós hitelt?

A legutóbbi választások után fellélegezhetnek Marine Le Pen-ék, hiszen a múlt vasárnapi második forduló után 89 parlamenti helyhez jutott Nemzeti Tömörülésnek az állami támogatás révén megszűnhetnek az anyagi gondjai – írja a Népszava. Öt évvel ezelőtt csupán hét képviselőjük után számították ki részükre a juttatást, most viszont 2027-ig mintegy 10 millió eurós állami támogatásra számíthatnak.

A pártnak súlyos adósságai vannak, az elmúlt évek során folyamatos pénzhiánnyal küzdöttek, néhány éve csődközeli helyzetbe is kerültek. 2018-ban már 24 millió euró tartozásuk volt, gyakran kértek adományokat támogatóiktól, öt évvel ezelőtt pedig egy orosz banktól vettek fel hitelt, mivel francia pénzintézet nem volt hajlandó hitelezni nekik.

Idén februárban Marine Le Pen vagyonnyilatkozatából derült ki, hogy 10,6 millió eurós, vagyis körülbelül 4,2 milliárd forintos hitelt kapott a Mészáros Lőrinc érdekeltségének számító MKB-től. Ennek kapcsán arról lehetett hallani, Mészáros Lőrinc állítólag vonakodott Le Pen-éknek hitelt folyósítani, de végül Orbán Viktor meggyőzte, hogy jó ötlet pénzelni a francia szélsőjobbot.

Kévin Pfeffer, a párt pénztárosa szerint mostanra mintegy 22 millió eurós adósságuk gyűlt össze, még ki kell fizetniük az oroszoktól felvett összeget is és akkor még ott van a Mészárosék által nyújtott hitel. Mint említette, a cél, hogy a következő elnökválasztás előtt teljes egészében visszafizessék a tartozásaikat, hogy azokat ne használhassák fel többé érvként velük szemben.







Európa megtalálta Orbán Viktor gyengepontját? - megdöbbentő javaslattal álltak elő ellene

Amennyiben ez igazolódik, az Orbán-kormány ellen....