Kiszivárgott: Újabb engedményeket tesz a kormány Brüsszel felé, korrupcióellenes testület alakul a Parlamentben

Kell a pénz.

A 24.hu információi szerint döntés született arról, hogy a kormány feléleszt egy évekkel ezelőtt megszüntetett,

korrupcióellenes testületet

annak érdekében, hogy Magyarország újabb gesztust tegyen az Európai Bizottság felé a helyreállítási és a felzárkóztatási források megszerzéséért folyó brüsszeli tárgyalások során.

Gulyás Gergely, Miniszterelnökséget vezető miniszter a múlt héten jelentette be, hogy az Orbán-kormány a megegyezés érdekében négy területen konkrét engedményeket tesz. A kabinet ígéretet tett többek között arra, hogy az uniós és a magyar költségvetésből finanszírozott közbeszerzéseknél is 15 százalék alá csökkentik az egyszereplős tenderek arányát.

A felajánláscsomagban szerepelt az is, hogy a parlamentben visszafogják a gyorsított jogalkotás arányát. Ennek érvényességét a héten a kataszabályozás

egy nap alatt átvert

módosításával rögtön illusztrálni is tudták.

A napokban megszületett kormányhatározat értelmében minden esetre ezeken a felajánlásokon túl újraindítják azt az úgynevezett

antikorrupciós munkacsoportot is,

amely 2012 és 2014 között már működött az akkori Közigazgatási és Igazságügyi Minisztérium égisze alatt.

Az, hogy szükség van a korrupcióval kapcsolatban is felmutatni valamit, a múlt héten kiadott uniós jogállamisági jelentés is igazolja. A dokumentum szerint az utóbbi években a magyar korrupcióellenes stratégia legtöbb intézkedésének végrehajtását elhalasztották, új stratégiát pedig nem jelentettek be.





Európa megtalálta Orbán Viktor gyengepontját? - megdöbbentő javaslattal álltak elő ellene

Amennyiben ez igazolódik, az Orbán-kormány ellen....