Nem vicc: Pénzmosás gyanúja miatt büntetőfeljelentést tettek Orbán Viktor ellen Svájcban - valaki a nevével...

Feljelentést tettek a magyar miniszterelnök ellen.

Valaki a miniszterelnök nevével és a születési dátumával regisztrált az EU-s munkavállalók adatbázisában.

Egy zürichi ügyvéd pénzmosás gyanúja miatt büntetőfeljelentést tett Orbán Viktor magyar miniszterelnök ellen, miután észrevette, hogy valaki a magyar miniszterelnök nevével és születési dátumával regisztrált az EU-s munkavállalók svájci adatbázisában — írja a honlapján a Schweizer Radio und Fernsehen (SRF).

A regisztráció szerint “Orbán Viktor” vakolóként dolgozna az alpesi országban. Regisztrációjáról a zürichi munkaügyi hivatal igazolást is kiadott, ami az SRF összegzése szerint csak azt bizonyítja, hogy nagyon könnyen vissza lehet élni az EU-s munkavállalók adatbázisával. Nyomozás a büntetőfeljelentés ellenére nem indul az ügyben. Ügyészségi közlések szerint az eset feltűnést kelt ugyan, gyanút azonban nem.

A regisztráció büntetőfeljelentés dokumentumait az SRF cikkében közölte:





Mindeközben előkerült az a svájci férfi is, aki regisztrált Orbán Viktor nevében. Elárulta, poénból csinálta, bizonyítandó, hogy a svájci állam nem ellenőrzi kellőképpen azt, amit ellenőrizni a feladata lenne. Bár az SRF magával a férfival nem tudott beszélni, az ügyben megszólalt Bruna Campanello, az Unia szakszervezet egyik vezetője, aki szerint az eset csak azt mutatja, hogy a regisztráció folyamata milyen visszaélésekre ad lehetőséget.

(srf.ch / nepszava.hu)





Európa megtalálta Orbán Viktor gyengepontját? - megdöbbentő javaslattal álltak elő ellene

Amennyiben ez igazolódik, az Orbán-kormány ellen....