Levelet kapott Novák Katalin: Tizenegy szakmai kamara kéri, hogy dobja vissza a...

Ne írd alá, Kata!

Levélben fordult Novák Katalin köztársasági elnökhöz a Magyar Szakmai Kamarák Szövetsége, amely tizenkét szakmai kamarát tömörít mintegy háromszázezres tagsággal — írta meg az Index pénteken.

A köztársasági elnöktől azt kérik, hogy megfontolásra küldje vissza az Országgyűlésnek a KATA-törvény módosítását.

“Nem vitatva a parlament jogalkotási legitimációját, a tárgyban hivatkozott törvény megfontolásra történő

visszaküldését javasoljuk”

— fogalmaznak a levélben. Hozzáteszik: mivel a törvény által bevezetni kívánt változások az adóév derekán lépnének hatályba, nem szolgálják ezzel a közellátás folyamatos biztosítását és a nemzetgazdaság érdekeit.

A tizenegy szakmai kamara elnöke hangsúlyozta: a parlament megfontolhatja a törvény adóév végével, 2023. január 1-jétől történő bevezetését.

“Így lehetőség nyílna arra, hogy az érintett piaci résztvevők működése a jelenlegi formában biztosított legyen az év folyamán, az utolsó negyedévre nem tolódnának át a fekete gazdaság irányába, valamint kidolgozásra kerülhetne más alternatív adózási forma, illetve a meglévő adónemekbe történő átállásra több idő és jobb kommunikációs támogatás nyílna”

— írták, felhívva a figyelmet, hogy a KATA-s vállalkozók az állami szektornak is dolgoznak. Úgy vélik, az új törvény veszélyezteti a nyomozóhatóságok, az ügyvédek, illetve a szakértők rendelkezésre állását, de az egészségügyi szolgáltatók ellátási rendszerét is.

Hátrányosan érinti továbbá az építőiparban dolgozókat is.





Európa megtalálta Orbán Viktor gyengepontját? - megdöbbentő javaslattal álltak elő ellene

Amennyiben ez igazolódik, az Orbán-kormány ellen....