Schmidt Mária elszólása nem véletlen volt? Orbán mégis bevezeti a hadkötelezettséget?

Erre utal, hogy gigantikus pénzeket tesznek át a honvédelembe.

Mi is beszámoltunk róla, hogy Orbán Viktor bizalmasa és tanácsadója, Schmidt Mária május elején a Pesti Srácok nevű fideszes propagandaportálon megjelent cikkében arról delirált, hogy Magyarországon

újból be kell vezetni a hadkötelezettséget,

méghozzá férfiakra és nőkre egyaránt vonatkozó módon.

Bár a Honvédelmi Minisztérium akkor egy közleményben cáfolta, hogy ilyenre készülnének, Orbán Viktor szerdai bejelentése új fénytörésbe helyezi Schmidt három héttel ezelőtti mondatait.

Mint megírtuk: a miniszterelnök élve a háborús veszélyhelyzet adta rendkívüli jogkörökkel, extra sarcot rótt ki a bankokra, biztosítókra, telekom-cégekre, kereskedelmi láncokra, légitársaságokra.

A nagy cégek egy úgynevezett rezsialapba és egy honvédelmi alapba lesznek kötelesek befizetni a nyereségüket, tehát a kormány hatalmas összegeket kíván átcsoportosítani a honvédelembe a következő időszakban.

Ennek ismeretében felmerül, hogy Schmidt Mária május eleji felvetése nem véletlen elszólás volt, hanem a társadalom szoktatása a hadkötelezettség közeljövőben történő bevezetéséhez, a honvédelmi alapot pedig már eleve ennek finanszírozására hozhatták létre.

Schmidt Mária a miniszterelnök legközelebbi bizalmasa, és tanácsadója — nem valószínű, hogy egyeztetés nélkül dobta be a köztudatba a hadkötelezettség bevezetésének gondolatát. Valószínűbb, hogy Schmidt már előre tudott a tervről, és rajta keresztül tesztelték annak társadalmi fogadtatását.





Európa megtalálta Orbán Viktor gyengepontját? - megdöbbentő javaslattal álltak elő ellene

Amennyiben ez igazolódik, az Orbán-kormány ellen....