Éleződnek a fideszes belharcok: Üvöltözött egymással Vitézy Dávid és Lázár János, az egyikük állásába kerülhetett a vita

Egymást fúrják.

A Technológiai és Ipari Minisztériumtól (TIM) az Építési és Beruházási Minisztérium (ÉBM) felügyelete alá kerül Nemzet Közlekedési Központ (NKK), Vitézy Dávidot még a héten eltávolíthatják a cég éléről – értesült a Városi és Elővárosi Közlekesi Egyesület (VEKE).

A szakmai szervezet Facebook-posztja szerint egy

„üvöltözésbe torkolló”

megbeszélés után hozta meg a döntést kormány. A Magyar Közlönyben megjelent rendelet értelmében az NKK Zrt. felett a tulajdonosi jogköröket a jövőben már nem a TIM, hanem a BÉM gyakorolja.

A döntés mögött szerintük az állt, hogy a céget vezető Vitézy Dávid „sok mindenkivel veszett össze és sokakat alázott meg.” A VEKE szerint ezzel a a cég „egyik lábát”, a tervezési, beruházási területet „kirúgták”. Hogy a „másik lábbal”, a közszolgáltatások szervezésével és megrendelésével mi lesz, egyelőre nem tudni.

A szervezet úgy értesült, a változások egyik folyamányaként Vitézynek távoznia kell az NKK éléről, és „péntektől már

Lázár embere

lesz a cég élén”.

Hozzáteszik: az átszervezés komoly zavarokat okozhat, komoly viták lehetnek a különböző projektek körül, „melyik maradhat, melyiket kell törölni.” Emlékeztetnek: július 27-re új vasúti stratégiát kell a kormány elé terjeszteni, miközben „a hatásköri viták továbbra sem oldódtak meg”.

(via Azonnali.hu)





Európa megtalálta Orbán Viktor gyengepontját? - megdöbbentő javaslattal álltak elő ellene

Amennyiben ez igazolódik, az Orbán-kormány ellen....

Bayer Zsolt elszabadult: -Takarodjon haza!-

Bayer Zsolt elszabadult: -Takarodjon haza!-