Navracsics Tibor Brüsszelben veri az asztalt, hogy fizessék ki a fideszes lopások miatt visszatartott pénzeket

Már csak Magyarország nem kapja meg a forrásokat.

Az Euronews megtudta, hogy Navracsics Tibor uniós források felhasználásáért felelős tárca nélküli miniszter jelenleg épp Brüsszelben tárgyal.

Beiktatása óta először látogatott a belga fővárosba Navracsics, ahol szerdától péntekig egyeztet majd az illetékesekkel a források folyósításáról.

Június elején az Európai Bizottság már jóváhagyta a lengyel helyreállítási tervet, amely a magyarral együtt a jogállamisági ügyek miatt akadt el. A lengyel tervet azzal a feltétellel fogadták el, ha Varsó elbontja az EU által kifogásolt igazságügyi reform kulcselemét, a bírákat ellenőrző fegyelmi tanácsot.

Az Eurológus múlt heti információja szerint hasonló megoldást készít elő a Bizottság Magyarország esetében is. Vagyis a terv zöld utat kaphat, ha Magyarország kötelezettséget vállal az unió által elvárt reformok teljesítésére.

Az Eurológus cikke arra is felhívja a figyelmet, hogy Magyarország komoly pénztől eshet el, ha nem egyezik meg az év végéig az ügyben. Ugyanis a vissza nem térítendő támogatás összegének 70 százalékára 2022. december 31-ig jogi kötelezettségvállalást kell tenni.





Európa megtalálta Orbán Viktor gyengepontját? - megdöbbentő javaslattal álltak elő ellene

Amennyiben ez igazolódik, az Orbán-kormány ellen....