Orbánék kormányzása ma megbukott, menniük kell (+videó) - fontos üzenetet kapott

Odalett a rezsicsökkentés és a KATA.

Az Orbán-kormány ma, kicsivel több, mint egy órával ezelőtt politikailag megbukott — jelentette ki Dobrev Klára, a Demokratikus Koalíció EP-képviselője szerdai sajtótájékoztatóján.

Dobrev Klára úgy fogalmazott: politikailag megbukott az a politikai közösség, amely a legfontosabbnak tekintett ügyét bukja el.

“Hányszor hallottunk az elmúlt években az Orbán-kormánytól, hogy a rezsicsökkentést tartja politikájának középpontjának, ami a szent tehén, amihez nem lehet hozzányúlni”

— fogalmazott, hozzátéve: a rezsicsökkentésre épül minden hazugság, az is, amivel az ellenzéket vádolta.

Közölte:

a Fidesz politikai közösségének az egyik legnagyobb hazugsága, megbukott. A rezsicsökkentés megbukott.

“Kiderült, hogy mindaz amivel a kormány vádolta az ellenzéket a választási kampányban, azt mind a kormány, Orbán Viktor valósítja meg. Az orbáni inflációtól kezdve, az adóemeléseken át, egészen a mostani rezsicsökkentés eltörléséig”

— összegezte Dobrev Klára.

A politikus elmondta az okokat is, hogy hogyan jutottunk idáig:

Az Orbán-kormány elmúlt 12 éve hazugságra épül. Minden, amit mondtak, hazugság volt az elmúlt 12 évben.

Erős országról papolnak és erős forintról, miközben 12 éve tudatosan gyengítették a forintot, rászabadítva ezzel soha nem látott inflációt és brutális árfolyamot a magyar emberekre és a magyar gazdaságra.

Vétózza a globális multiadót, közben arról papol, hogy megvédi a magyar vállalkozásokat.

A multikat ezzel megvédi, a magyar kis-és középvállalkozásoknál pedig eltörli a katát és megnöveli az adóikat.

Micsoda hazugság az, hogy miközben folyamatosan arról beszél, hogy hogyan lehet majd a magyar érdekeket érvényesíteni, hogy szabadságharcot folytatunk, pusztán azért, hogy a Fidesz-közeli oligarchák, nagytőkések, minél több pénzt kapjanak.

Nem hajlandó abbahagyni a lopást, megtenni a korrupcióellenes intézkedéseket, hogy Magyarország újra Európai Uniós forrásokhoz juthasson.

Micsoda hatalmas nagy hazugság volt a covid-válság idején is, hogy a magyar kormány megvédi a magyar vállalkozásokat, miközben sok ezer milliárd forintot szórtak ki nagyvállalatoknak, többségében Fidesz-közeli barátoknak és haveroknak, családtagoknak. Eközben a magyar kis-és középvállalkozások alig kaptak valamit.

Micsoda hazugságra épül az, amikor a magyar emberekkel megpróbálják elhitetni, hogy folyamatosan ellenségek vesznek körül minket és hatalmas veszélyt jelentenek az országra, miközben az országra éppen, hogy ez a kormányzás jelenti a legnagyobb veszélyt. Orbán Viktor jelenti a legnagyobb veszélyt, nem a demokraták közössége, akik tisztességgel küzdenek.

“Éppen ezért le kell vonnunk a tanulságokat is. Ennek a politikának vége van! Ez a politika megbukott. Amit most látunk magunk körül az nem más, mint egy hazugságokra épülő rendszer összeomlása. Minden napra fog jutni hasonló sokk, mint ami a mai napon érte az embereket, vagy ami éppen tegnap a katát illetően.

Kapkodást látunk, fejetlenséget, szakmaiatlanságot és totális érzéketlenséget!”

— hangsúlyozta Dobrev Klára, rámutatva: egy olyan kormányzást látunk, amely nem hajlandó tudomásul venni, hogy a kormányzás azt jelenti, hogy vigyázunk a hazánkra. Hogy minden egyes politikai döntésnél azt nézzük meg, hogy az emberek életét könnyebbé vagy éppen nehezebbé teszi. Ezen a mércén is megbukott az Orbán-kormány.

Dobrev Klára közölte: ennek a kormánynak mennie kell. Mennie kell, mert politikailag megbukott.

“És éppen ezért azt tesszük, ami egy politikai közösség feladata. Készülünk. Mi hiszünk abban, hogy egy demokratikus, erős, új magyar köztársaság és annak egy tisztességes párbeszédképes kormánya az, ami megoldást jelent ebben a helyzetben”

— fogalmazott Dobrev Klára.

Videó:







Európa megtalálta Orbán Viktor gyengepontját? - megdöbbentő javaslattal álltak elő ellene

Amennyiben ez igazolódik, az Orbán-kormány ellen....

Tanúként hallgatták ki Varga Juditot az ügyészségen

Robbant a hír: Tanúként hallgatták ki Varga Juditot az ügyészségen