Karácsony Gergelyt is átverte egy csaló - elképesztő ami itthon megy

A Meglepő és Mulatságos óta nem volt ilyen profi álinterjú.

Karácsony Gergely szombaton este a közösségi oldalán tudatta, hogy több más európai polgármesterhez hasonlóan őt is felhívta egy magát Vitalij Klicskónak, Kijev polgármesterének kiadó, és rá hasonlító férfi, akivel hosszú videóbeszélgetést folytattak.

Karácsony posztját változtatás nélkül idézzük:

A közelmúltban berlini, madridi, és bécsi főpolgármester kollégáimhoz hasonlóan engem is felhívott Vitalij Klicsko kijevi főpolgármester – pontosabban valaki, aki pontosan úgy nézett ki és beszélt, mint ő.

Mivel a videohívásra való megkeresés egy a kijevi főpolgármesteri hivatal domainjét használó e-mail címről érkezett, és mivel korábban is kapcsolatban voltunk a kijevi polgármesteri hivatal munkatársaival, így nem volt okunk gyanúra.

Noha a hívás nagy részében releváns, az Ukrajna elleni háborúval és menekültválsággal kapcsolatos beszélgetés folyt, a hívás végéhez közeledve több furcsa, gyanút keltően provokatív jellegű kérdés is elhangzott, ami miatt a hívást a tervezetnél jóval korábban be is fejeztem.

Kollégáim kijevi főpolgármesteri hivatallal folytatott egyeztetését követően megerősítésre került, hogy csalás történt.

Minderről hivatalosan tájékoztatom a magyar titkosszolgálatokat felügyelő minisztert, és felkérem a Főpolgármesteri Kabinet Városdiplomáciai Csoportját, hogy az Ukrán Nagykövetséggel, a magyar nemzetbiztonsági szervekkel és a többi érintett európai nagyvárossal egyeztetett módon tárja fel a professzionális deepfake technológiát használó csalás részleteit.

Az igazi Vitalij Klicskóval pedig hamarosan videóhívás keretében egyeztetek.

(Facebook / Karácsony Gergely)





Európa megtalálta Orbán Viktor gyengepontját? - megdöbbentő javaslattal álltak elő ellene

Amennyiben ez igazolódik, az Orbán-kormány ellen....