Dúró Dóra úgy értesült, minden magyar nőnek négy gyereket kell szülnie, aki képes rá

Különben baj lesz.

A Mi Hazánk Mozgalom elnökhelyettese a gyermekvállalás ösztönzéséről beszélt napirend előtt az Országgyűlés rendkívüli plenáris ülésén hétfőn. Dúró Dóra beszédében a romló demográfiai mutatókra hívta a fel a figyelmet, amit az MTI is közölt.

A Dúró Dóra által ismertetett statisztika szerint idén januárban 20 százalékkal csökkent a születésszám az előző év azonos időszakához képest, és visszaesett a termékenységi ráta is.

Dúró rámutatott: a születésszám visszaesése éppen 9 hónappal azután történt, hogy a covid elleni oltások tömegessé váltak Magyarországon. Szerinte állami feladat lenne kivizsgálni, hogy ez a “brutális visszaesés” összefüggésben van-e ezzel a tényezővel.

Dúró figyelmeztetett: jelentősen csökken a szülőképes korú nők száma,

ezért ma Magyarországon minden szülőképes korú nőnek négy gyereket kellene vállalnia ahhoz, hogy a magyarság lélekszámát 10 millió körül lehessen megtartani.

A Mi Hazánk Mozgalom elnökhelyettese államilag támogatott bérlakásépítési programot követelt, és nagyobb állami szerepvállalást szorgalmazott a nyári gyermekfelügyelet megoldásában. Emellett indítványozta, hogy vezessék be a szülőtámogatási életjáradékot, hogy a nyugdíjban kompenzálni lehessen az anyák bérhátrányát.

Vitályos Eszter, a Kulturális és Innovációs Minisztérium államtitkára közölte: a magyar családpolitikát 2010-ben teljesen új alapokra helyezte a kormány, a balliberális kormányok családokat büntető politikája helyett. Szerinte a 2011-es mélyponthoz képest ma egyharmadával magasabb a termékenységi ráta, de még sok tennivaló van, hogy minden vágyott gyermek megszülethessen. A terhességmegszakítások száma 45 százalékkal csökkent 2010 óta, és ma már öt tervezett gyermekből négy megszületik, tette hozzá az államtitkár.

(rtl.hu)





Európa megtalálta Orbán Viktor gyengepontját? - megdöbbentő javaslattal álltak elő ellene

Amennyiben ez igazolódik, az Orbán-kormány ellen....