Órisái a találgatás: nem akárkit rúgott ki Pintér Sándor

A belügyminiszter intézkedett.

Azonnali hatállyal, indoklás nélkül, leváltották Opauszki Andrást a Nemzeti Nyomozó Iroda éléről, ahová tavaly szeptemberben nevezték ki — írja a hvg.hu.

Pintér Sándor belügyminiszter június 30. hatállyal – indokolás nélkül – visszavonta a Készenléti Rendőrség Nemzeti Nyomozó Iroda (NNI) igazgatója, Opauszki András rendőr ezredes kinevezését – közölte a szaktárca az MTI-vel, nem részletezve a döntés hátterét. A közlés szerint Opauszki vezetői posztját július 1-ével Jeney Áron alezredes veszi át.

Opauszki András nem töltött sok időt az intézmény élén, ugyanis a belügyminiszter tavaly szeptember 1-ével nevezte ki az ezredest igazgatónak.

A tárca közleménye kitért arra is, hogy Pintér Sándor június 30-ával visszavonta Kiss Attila vezérőrnagy, a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Rendőr-főkapitányság vezetőjének vezetői megbízását, mert a Belügyminisztérium rendészeti államtitkárának kabinetfőnökévé nevezik ki.

A megyei kapitányságot ezután Czinege László dandártábornok, Heves megye eddigi rendőrfőkapitánya vezeti majd, az ő helyére pedig Nagy Zsolt ezredes kerül megbízottként.

(hvg.hu)





Európa megtalálta Orbán Viktor gyengepontját? - megdöbbentő javaslattal álltak elő ellene

Amennyiben ez igazolódik, az Orbán-kormány ellen....