Mi történik itthon? Palkovics változásokat ígér az egészségügyben

Közölte, a cél, hogy megfeleljenek a 21. századi elvárásoknak.

Palkovics László technológiai és ipari miniszter csütörtökön Zalaegerszegen, a ZalaZONe Tesztpálya Konferencia Központban tartott Semmelweis-napi ünnepségen elmondta, “elkötelezettek”, hogy minőségi változásokat érjenek el az egészségügyben.

“A kormány elkötelezett abban, hogy a betegbiztonság növelésével minőségi változásokat érjen el az egészségügyi ellátórendszerben”

— fogalmazott, az MTI közlése szerint.

Palkovics úgy értékelte, a modern, versenyképes gazdaság építése csak úgy képzelhető el,

ha az egészségügyi ellátás színvonala megfelel a 21. századi elvárásoknak.

Ennek megfelelően az erre fordítható összeg folyamatosan emelkedik: a 2023-as központi költségvetésről szóló törvényjavaslatban 2670 milliárd forint szerepel. Az egészségügy minden területére több forrás jut: lesz fedezete a fejlesztéseknek, bérekre pedig a következő évben több mint négyszer annyit fordítanak, mint 2010-ben — tette hozzá.

Beszámoltunk róla, hogy állami felügyelet alá kerülhet az önkormányzati szakrendelők egy része – erről az új egészségügyért felelős államtitkár beszélt egy szakmai konferencián. Ennek értelmében ezek az intézmények az önkormányzat helyett az illetékes kórházak alá tartoznának. A Járóbeteg Szakellátó Szövetségnél attól tartanak, hogy így kevesebb pénz jutna a szakrendelőkre.

A szakrendelők államosításáról az RTL Híradó is tudósított:









Európa megtalálta Orbán Viktor gyengepontját? - megdöbbentő javaslattal álltak elő ellene

Amennyiben ez igazolódik, az Orbán-kormány ellen....