Megdöbbentő: Vajna Tímea hatalmas osztalékot vesz ki és felszámolja a férjétől örökölt legértékesebb céget

A türelem milliárdokat termett.

2021. szeptember 1-jén megindították a végelszámolási eljárást az Andy Vajna hagyatéki vagyonát tömörítő AV Perfect Kft. ellen – írja a Forbes üzleti magazin.

A vagyonkezelő mögött tavaly jelent meg a Las Vegas-i VMT Holdings LLC, amivel kapcsolatban Vajna Tímea, az egykori milliárdos özvegye januárban a Forbes kérdésére megerősítette, a holdingcégnek ő a végső tulajdonosa.

Idén nyáron továbbra is ez a cég volt bejegyezve tulajdonosként, de a magyarországi láncszemet kiveszik a cégstruktúrából. Az AV Perfectből felszámolás után több mint másfél millió dollár, azaz nagyjából félmilliárd forint osztalékot vesznek ki, az összeget azonban beleszámítják a cég felé fennálló 1,6 millió dolláros tartozásba.

2019 őszén derült ki Andy Vajna hagyatéki végzése alapján, hogy az AV Perfect Kft. Vajna Tímeáé, a cégben 123 millió dollár, azaz nagyjából

40 milliárd forintnyi

vagyon összpontosult.

Akkor még ez a cég tömörítette a kaszinóbirodalmat is, ez azonban tavaly gazdát cserélt: a holding legértékesebb szelete Garancsi István és Szalay-Bobrovniczky Kristóf, Szentkirályi Alexandra férjének tulajdonába került – emlékeztet a lap.

(forbes.hu / telex.hu)





Európa megtalálta Orbán Viktor gyengepontját? - megdöbbentő javaslattal álltak elő ellene

Amennyiben ez igazolódik, az Orbán-kormány ellen....