Tömegesen adják be felmondóleveleiket a tanárok - megszoksz vagy megszöksz

Összeomlik az oktatás.

Egyre több tanár mond fel az iskolákban, az elmúlt hetekben 171 bejelentés érkezett a PDSZ-hez letétbe helyezett felmondólevelekről – számolt be róla a Népszava.

A lap beszámolója szerint a Pedagógusok Demokratikus Szakszervezetének (PDSZ) választmányi tagja, Nagy Erzsébet elmondta: az iskolai fel- és lemondások egyre gyakoribbak. Az elmúlt hetekben

már 171 bejelentés érkezett a PDSZ-hez letétbe helyezett felmondólevelekről, emellett többen visszajeleztek, hogy nemcsak letétbe tették, hanem be is adták felmondóleveleiket.

A lap megjegyzi, hogy a pályaelhagyók száma azonban ennél is magasabb lehet, a szakszervezet csak az esetek töredékéről értesül.

Ugyan a tanárok bérköveteléseit, munkafeltételeikkel kapcsolatos igényeit egyre szélesebb körben ismeri el a társadalom, a kormány eddig csak egy dolgot tett: hozott egy rendeletet, amely gyakorlatilag lehetetlenné teszi a sztrájkot. A pedagógusoknak egyetlen eszközük maradt,

a polgári engedetlenség.

A Népszava Törley Katalinnal, a budapesti Kölcsey Ferenc Gimnázium tanárával, a Tanítanék Mozgalom alapító tagjával és Tollner Józseffel, a Budaörsi Illyés Gyula Gimnázium matematika tanárával készített riportot, akik évek óta aktív részesei és segítői a pedagógusok létfenntartási küzdelmének.

(nepszava.hu / portfolio.hu)

(Kiemelt kép: szeretlekmagyarorszag.hu)





Európa megtalálta Orbán Viktor gyengepontját? - megdöbbentő javaslattal álltak elő ellene

Amennyiben ez igazolódik, az Orbán-kormány ellen....

Tanúként hallgatták ki Varga Juditot az ügyészségen

Robbant a hír: Tanúként hallgatták ki Varga Juditot az ügyészségen