Az Orbán kormány bukása? - tüntetők lezárták a Margit hidat (+videó)

Bekeményítettek.

Több százan tüntetnek az új katatörvény ellen a Parlament előtt, a Kossuth téren. A tüntetés Facebook-eseményén kedd délelőttig közel háromezren jelezték részvételi szándékukat.

A Telex helyszíni tudósítója alapján a tüntetésnek nincs konkrét programja, és felszólalók sincsenek. A tüntetők szellősen álldogálnak, és kis csoportokban beszélgetnek. Néhányuknál egy-egy transzparens is van. Később a „ne szavazd meg!” rigmust skandálták.

A HVG közvetítése szerint 11 körül a tüntetők a Momentum kezdeményezésére átmentek a Margit-hídra, és

lezárták az utat.

A tömegben több ételfutárt is látni. Néhány politikus is feltűnt a Kossuth téren, például Szabó Tímea, Tordai Bence és Mellár Tamás a Párbeszéd frakciójából, Bedő Dávid a Momentumból. Az esemény teljesen békés keretek között zajlik, nincs is nagy rendőri készültség.

Ahogy mi is megírtuk, a kormány benyújtotta az új katatörvényt, amelyet kedden már el is fogadhatnak, ugyanis Semjén Zsolt miniszterelnök-helyettes a kormány nevében azt kérte az Országgyűlés elnökétől, hogy a törvényjavaslatot kivételes eljárásban tárgyalják.

Az új törvényjavaslat 18 millió forintra emelné a katás bevételi értékhatárt, az adó mértéke minden kisvállalkozónak havi 50 ezer forint lesz. Ugyanakkor a jövőben csak azok a kisadózó vállalkozások választhatnák ezt az adózási formát, akiknek csak

magánszemélyektől

származik bevétele. Ez alól kivételt egyedül a taxisok jelentenek.

A kormány ezzel gyakorlatilag megszüntetné a katát.

A HVG élőben közvetíti az eseményeket:







Európa megtalálta Orbán Viktor gyengepontját? - megdöbbentő javaslattal álltak elő ellene

Amennyiben ez igazolódik, az Orbán-kormány ellen....