Orbán Viktor rendkívüli sajtótájékoztatója: kezünkben tartjuk....


Az elhúzódó háború miatt kialakult európai gazdasági válságról, a háborús inflációról és az energiaárak alakulásáról adott tájékoztatást a Fidesz- és a KDNP-frakciónak Orbán Viktor miniszterelnök hétfőn a parlamentben, közölte az MTI-vel Havasi Bertalan, a miniszterelnök sajtófőnöke.

A kormánypárti képviselőkkel folytatott szokásos konzultációja keretében Orbán Viktor hangsúlyozta: válság idején is megvédjük a munkahelyeket, a családokat, a nyugdíjasokat és a rezsicsökkentést, ezért dolgozunk a következő hónapokban is, mondta a miniszterelnök.

Orbán Viktor múlt héten hangsúlyozta: ha összefogunk, sikerülhet meghosszabbítani a jó éveket a magyar mezőgazdaságban.

A miniszterelnök hozzátette, Magyarországon nem megszorítások vannak, nem az emberekkel, nem a mezőgazdasággal fizettetik meg a válság árát.

A kormányfő június végén Madridba utazott a NATO csúcstalálkozójára, ahol határozott szándéka volt megvédeni a magyar embereket, erről írt a megbeszélések előtt.

Múlt héten pedig arról értekezett a közösségi oldalán, hogy az emelkedő energiaárak gyengítik Európát.

A háborúban lassan nem az a kérdés, mennyi az energiaár, hanem az, hogy lesz-e gáz, lesz-e kőolaj, lesz-e energia. Magyarország energiaellátottsága biztosított. Van és lesz gázunk, biztosított a kőolajellátásunk

– szögezte le Orbán Viktor.






Európa megtalálta Orbán Viktor gyengepontját? - megdöbbentő javaslattal álltak elő ellene

Amennyiben ez igazolódik, az Orbán-kormány ellen....