Kiderült miért tört ki népharag - Távozzon a közéletből Parragh László!



Parragh László, a Magyar Kereskedelmi és Iparkamara elnöke még egy május végi interjúban azt mondta, hogy a munka világában nem minden a bér körül forog, „vannak más motivációk is, a tanároknak ott a szabad nyár, délután négykor hazamehetnek, míg egy tűzoltót motiválhat a társadalmi megbecsültség és az adrenalin-löket”.

Mindezt úgy, hogy Európában szinte egyedülálló módon itthon az egyik legalacsonyabb a pedagógusok bére, a szociális, egészségügyi, rendvédelmi és katasztrófavédelmi szektorban pedig évek óta tisztességes megélhetést és stabil bért követelnek a munkavállalók. Parragh László kijelentése nem csak lealacsonyító és megalázó, de minden valóságot nélkülöz is és totális tájékozatlanságra utal. A Hivatásos Tűzoltók Független Szakszervezete és a Pedagógusok Szakszervezete is tiltakozásukat fejezték ki Parragh László nyilatkozata miatt.

Parragh László a történtek után sem kért bocsánatot, sőt egy interjújában kifejtette azt is, hogy nem gondolja, hogy lenne miért bocsánatot kérni, és nem fog lemondani. Az Iparkamara elnöke már két évvel ezelőtt sem tartotta fontosnak a munkavállalók érdekeit, akkor az álláskeresési járadék meghosszabbításával kapcsolatban nyilatkozott úgy, hogy „a jelenlegi piaci helyzet nem indokolja a hosszabbítást”. Az aHang akkori petícióját, hogy három hónapról hatra emelkedjen az álláskeresési járadék folyósításának időtartama, több, mint 11 ezren írták alá.
Miért fontos?

Parragh László nem tudja, hogy mi zajlik ma Magyarországon. A Magyar Kereskedelmi és Iparkamara elnöke, a pozíciója súlyának tudtával, olyan kijelentések tesz, amely egyre mélyebbre löki a pedagógusok és a tűzoltók megbecsülését.

Mi, a petíció aláírói, egy olyan országban szeretnénk élni, ahol egy tanárnak vagy egy hivatásos tűzoltónak sem kell másodállást vállalni a megélhetése miatt, ahol az állam megbecsüli a munkavállalóit és stabil életpályamodellt állít nekik, XXI. századi bérezéssel.

Egy ilyen országban azonban nincsen helye Parragh Lászlónak az Iparkamara élén. Ezért követeljük, hogy Parragh László mondjon le elnöki tisztségéről, kérjen bocsánatot az érintettektől, és távozzon a magyar közéletből!





Európa megtalálta Orbán Viktor gyengepontját? - megdöbbentő javaslattal álltak elő ellene

Amennyiben ez igazolódik, az Orbán-kormány ellen....

Tanúként hallgatták ki Varga Juditot az ügyészségen

Robbant a hír: Tanúként hallgatták ki Varga Juditot az ügyészségen

Tanúként hallgatták ki Varga Juditot az ügyészségen

Robbant a hír: Tanúként hallgatták ki Varga Juditot az ügyészségen