Húsz percig foglalkozott Orbánnal és Magyarországgal egy külföldi köztévé - kényes kérdések

Ahogy a magyar kormány, úgy a műsorba meghívott Kovács Tamás Iván nagykövet sem tudott konkrétumokat mondani a homofób módosítóval ellátott ped*ofiltörvényről, azonban annak nem látja akadályát, hogy a műsor másik vendége, a belga transznemű miniszterelnök-helyettes kiskorúaknak tartson Magyarországon előadást.

Húsz percen keresztül foglalkozott a magyar ped*ofiltörvény homofób módosításaival a flamand köztévé hétvégén. Az adást két vendég színesítette: meghívták Kovács Tamás Iván belgiumi magyar nagykövetet, valamint Petra De Sutter belga miniszterelnök-helyettest, aki Európa első transznemű minisztere. A vendégek azonban nem vitatkoztak, hanem két külön interjút készítettek velük. Kováccsal angolul, De Sutterrel flamandul beszélgetett két külön műsorvezető.

Kovács gyakorlatilag felmondta a kormányzati kommunikációt: azzal érvelt a törvény mellett, hogy csak a gyerekeket akarják védeni, a felnőttek jogait nem érinti. Kovács pozitívumként hozta fel, hogy a melegek Magyarországon továbbra is élhetnek bejegyzett élettársakként, de azt elfelejtette hozzátenni, hogy korlátozták számukra az örökbefogadás lehetőségét.

A műsorvezető megkérdezte Kovácsot, hogy szerinte cenzúrának minősül-e, ha a kormány határozza meg, hogy ki és hogyan világosíthatja fel a gyerekeket. Kovács nem zárta ki, hogy ez történik, annyit tudott válaszolni, hogy a törvényt csak most fogadták el, így ezt még nem látni előre (a kormány a részleteket a végrehajtási rendeletben ígérte).

Nagyon homályos fogalom a homosz*xualitás népszerűsítése is, így amikor a műsorvezető erre kérdezett rá, Kovács erre sem tudott konkrétumokat válaszolni. Szerinte több szervezet is népszerűsíteni próbálta a homosz*xualitást a fiatalok körében, erre pedig szerinte nincs szükség kiskorúaknál. Hozzátette, hogy ahhoz, hogy valaki a jövőben sz*xuális felvilágosítást tartson fiataloknak egy nyilvántartásba kell bekerülni, ahol „meg kell felelni bizonyos kritériumoknak”, de nem korlátozzák, hogy miről lehet szó egy ilyen előadáson.

Érdekes kérdésként merült fel, hogy egy magyar középiskola az új törvény értelmében meghívhatná-e Petra De Suttert előadást tartani. Kovács erre annyit felelt, hogy nem tudja elképzelni, hogy ez ne történhetne meg. Kovács zárszóként hozzátette, hogy szerinte Magyarország megfelel az uniós értékrendnek, de nem tudta konkretizálni, hogy mit ért a magyar kormány a folyamatosan hivatkozott „LMBTQ-ideológia” alatt.

Petra De Sutter az adásban nyolc percet kapott, a homofóbtörvényt LMBTQ-ellenes propagandának nevezte. De Sutter volt korábban az, aki a homofóbtörvény elfogadásakor az Európai Unióban az elsők között vetette fel, hogy uniós eljárásban kéne vizsgálni a törvény melegeket érintő módosításait. Közösségi oldalán a törvény elfogadásakor azt írta, hogy "itt az ideje, hogy az Európai Unió megálljt parancsoljon Magyarországnak". Szerinte ezzel a törvénnyel az ország átlépte a piros vonalat.





Európa megtalálta Orbán Viktor gyengepontját? - megdöbbentő javaslattal álltak elő ellene

Amennyiben ez igazolódik, az Orbán-kormány ellen....

Tanúként hallgatták ki Varga Juditot az ügyészségen

Robbant a hír: Tanúként hallgatták ki Varga Juditot az ügyészségen