Romulusz: Végre lesz magyar fegyvere a magyar katonának

Újraindult a magyar kézifegyverfejlesztés − jelentette be Maróth Gáspár, a védelmi fejlesztésekért felelős kormánybiztos vasárnap a kecskeméti repülőnapon. Hozzátette, hogy másfél évvel ezelőtt bíztak meg egy magyar mérnökcsapatot, hogy élesszék újra a magyar harcászati kézifegyverek fejlesztését.

Az új, magyar fejlesztésű fegyvercsalád első prototípusait be is mutatták vasárnap. A kormánybiztos elmondta, már együttműködési megállapodás is született arról, hogy a prototípusokat a Magyar Honvédség elkezdi tesztelni.

Ruszin-Szendi Romulusz, a Magyar Honvédség parancsnoka úgy fogalmazott: végre lesz magyar fegyvere a magyar katonának. Az altábornagy szerint a prototípusok „több mint ígéretesek”, olyan új innovációt testesítenek meg, amely a 21. századba repíti a magyar kézifegyvergyártást.

A parancsnok kiemelte, hogy a Magyar Honvédség tapasztalt katonái is részt vesznek a fejlesztésben, hiszen visszajelzéseiket folyamatosan eljuttatják a gyárba, és azok alapján dolgoznak tovább a mérnökök. Ha a katonák tapasztalatai alapján is úgy működnek a fegyverek, ahogy az elvárt, akkor a Magyar Honvédségnek magyar fegyvere lesz − jelentette ki Ruszin-Szendi Romulusz.

A magyar fejlesztésű kézi lőfegyver családnak − a pisztolytól a géppuskáig bezárólag − hat tagja van. Ezek a fegyverek teljesen magyar fegyverek, mindegyikben van olyan fejlesztés, amelynek szabadalmát is bejegyezték

− erről már Bozó Gábor, a Gestamen Kutatás Fejlesztés Zrt. vezérigazgatója beszélt. Hozzátette: bizakodóan néznek a jövőbe, hogy Benkő Tibor honvédelmi miniszter és a Magyar Honvédség parancsnokának támogatásával hosszú távon folytathatják majd a fejlesztést.





Európa megtalálta Orbán Viktor gyengepontját? - megdöbbentő javaslattal álltak elő ellene

Amennyiben ez igazolódik, az Orbán-kormány ellen....