Fenyegetés? - Varga Judit megmutatná Európának a magyarok hangját

Az Európa jövőjéről szóló konferenciasorozat regisztrált eseményeinek száma átlépte a kétezret. Magyarország 160 regisztrált eseménnyel az országok ranglistáján a harmadik helyen áll jelenleg is, Németország és Olaszország mögött − írta Varga Judit igazságügyi miniszter közösségi oldalán közzétett bejegyzésében.

Mint írja, Európa csak akkor lehet erős, ha a tagállamai erősek, és csak egy ilyen, cselekvőképes Európa tudja kiállni az idők próbáját.



Ezt az elvet képviseltem és fogom képviselni a konferenciasorozat mai vezetőtestületi online ülésén is, ahol a rendezvény őszi állomásait fogjuk megvitatni a tagállamok képviselőivel

− fogalmazott. Szerinte a jelenleg folyó európai konzultáció nem lehet teljes a magyarok véleménye nélkül, ezért fel kellene csavarni a hangerőt.

Ami azt illeti, Orbán Viktor egyszer már felcsavarta, Varga Judit emlékeztet is, hogy magyar részről a miniszterelnök már jelezte, mit gondol Európa jövőjéről. Ezt a miniszterelnök hét pontban foglalta össze.

1) „Robogunk egy birodalmi jellegű Európai Unió felé. Nemzetek Európája helyett egy olyan európai szuperállamot építenek Brüsszelben, amelyre senki nem adott felhatalmazást” – mondta Orbán Viktor, aki szerint ez a birodalomépítés szükségszerűen vezet a demokrácia hiányához. „Mi a demokráciák demokráciáját akarjuk, alapját az európai nemzetek adják. Mi, nemzeti alapon álló demokraták állunk szemben a birodalomépítőkkel” – jelentette ki.

2) Az EU-t a miniszterelnök szerint azok irányítják, akik az integrációt öncélnak tekintik, és felül akarnak írni minden hagyományos értéket. Ezért Orbán Viktor szerint az Európai Unió alapszerződéséből az „ever closer union” kifejezést az első adandó alkalommal törölni kell.

3) Az Európai Unió – folytatta Orbán Viktor – a hatalma tekintélyes szeletét kiszervezte a Soros-féle hálózatoknak és az amerikai demokrata érdekeknek.

Ennek szerinte három lépcsőfoka volt, az Európai Bizottságot politikai testületté alakították, az EU-tagországokról készített jogállami országjelentések elkészítését pedig kiszervezték civil szervezetekhez. Ezek Soros György hálózatához tartoznak. A harmadik lépcsőfok az, hogy az EU-tagországokat az ő véleményük alapján minősítik, ami visszaélés a hatalommal, azzal, amellyel az EU-tagországok ruházták fel az Európai Bizottságot.

4) Közös gazdasági siker nélkül az Európai Unió szét fog esni. Ha kiderül, hogy külön-külön gazdaságilag sikeresebbek lehetünk, akkor vége, ezért csak olyan politikát szabad támogatni, amely a közös gazdasági sikerre összpontosít. Ehelyett az Európai Unió a saját tagországaival harcol, és szétveri saját magát.

5) A veszélyes kihívások korszaka következik, amelyet a járványok és a népvándorlás fémjelez. A siker előfeltétele a demokrácia helyreállítása. Új intézményt kell létrehozni a tagországok alkotmánybíróságainak a bevonásával.

6) Az Európai Parlament zsákutcának bizonyult, csak ideológiai érdekeket képvisel, ezért jelentősen növelni kell a nemzeti parlamentek szerepét: az EP-be a nemzeti parlamenteknek kellene képviselőket küldeniük, és jogot kell adni, hogy az Európai Unió jogalkotási folyamatát megállíthassák, vagyis be kell vezetni a piros lapos eljárást.

7) Szerbiát fel kell venni az Európai Unióba. Ehhez Orbán Viktor szerint az EU-nak nagyobb érdeke fűződik, mint Szerbiának.







Európa megtalálta Orbán Viktor gyengepontját? - megdöbbentő javaslattal álltak elő ellene

Amennyiben ez igazolódik, az Orbán-kormány ellen....

Tanúként hallgatták ki Varga Juditot az ügyészségen

Robbant a hír: Tanúként hallgatták ki Varga Juditot az ügyészségen