Kitört a botrány: közzétették mennyit keresnek a sportolók és mennyit a tanárok - elképesztő mi folyik itthon

A Központi Statisztikai Hivatal (KSH) foglalkozás szintű keresetstatisztikája alapján a vezető beosztásban dolgozók bruttó átlagkeresete a legmagasabb (közel 800 ezer forint), és közülük is kiemelkednek a törvényhozók, miniszterek és államtitkárok, akiknek az átlagkeresete tavaly 1,5 millió forint volt - írja a 24.hu.

A KSH szerint egy rendőr 545, egy börtönőr 475, egy tűzoltó 459 ezer forint bruttó bért kap. Az egyetemen, főiskolán oktatók keresete tavaly 567 481 forint volt átlagosan, míg a középiskolai tanároké 415 396, a segédápolóké 355 ezer, a szakápolóké 448, a felsőfokú végzettségű szakápolóké pedig 566 ezer forint.

A három legmagasabb bruttó átlagkeresetet adó foglalkozás a légiforgalmi irányító (kétmillió forint), a sportoló (1,3 millió forint) és a tőzsde- és pénzügyi ügynök, bróker (1,17 millió forint).

Az irodai és ügyviteli, ügyfélkapcsolati foglalkozásúak 350 ezer forintot keresnek átlagosan. A szakképzettséget nem igénylő foglalkozások közül a legtöbbet rakodómunkásként és ablaktisztítóként lehet keresni (átlagosan bruttó 300 ezer forintot).







Európa megtalálta Orbán Viktor gyengepontját? - megdöbbentő javaslattal álltak elő ellene

Amennyiben ez igazolódik, az Orbán-kormány ellen....