Kocsis szerint Gyurcsányék 6000 egészségügyi dolgozót bocsátottak el

Az országgyűlési választás közeledtével egyre több politikus kezdi ekézni a másikat, az meg vissza, ahogy az már csak ilyenkor lenni szokott, a forrongó indulatokat pedig általában a választási eredmények hűtik le. Ezúttal Kocsis Máté és Gyurcsány Ferenc legújabb csörtéje dobhatja fel a napot az erre vágyóknak.



Mindenki emlékszik rá, milyen „jól” tudnak kormányozni Gyurcsány Ferencék – írta a Fidesz frakcióvezetője Facebook-oldalán. Mindezt arra reagálva közölte, hogy a Demokratikus Koalíció elnöke korábban úgy nyilatkozott: „...megmutatjuk, hogy nemcsak győzni, de kormányozni is tudunk.”



Kocsis Máté bejegyzésében pontokba szedve emlékeztetett a Gyurcsány-kormányra.





Akkor 12 százalékos volt a munkanélküliség. Kormányzásuk alatt mindössze egy százalékkal tudták emelni az egy főre jutó reáljövedelmet, elvettek egyhavi nyugdíjat, megszüntették az otthonteremtési programot, „devizahitelekbe hajszolták a családokat”. Emellett megszüntették a családi adókedvezményt, elvettek egyhavi bért a közigazgatásban dolgozóktól és a tanárokról, lecsökkentették a gyes időtartamát és szigorították a gyedet. Kórházakat zártak be, 600 milliárd forintot vettek el az egészségügytől, 16 ezer aktív ágyat számoltak fel és 6000 egészségügyi dolgozót bocsátottak el. Háromszorosára emelték a gáz, kétszeresére az áram árát, és "eladósították az országot", csődközeli helyzetbe kerültek az önkormányzatok. 2008-ban Magyarország elsőként fordult a Nemzetközi Valutaalaphoz (IMF) mentőövért, mert az akkori baloldali kormány úgy gondolta, hogy nincs más út. Ebből a politikából sorozatos megszorítások következtek – fájlalta a fideszes politikus.



Kocsis Máté szerint mindegy, ki nyeri az előválasztást, a végén megint Gyurcsány Ferenc akarja majd megmutatni, hogyan kell kormányozni. Inkább ne – zárta sorait a politikus.





Európa megtalálta Orbán Viktor gyengepontját? - megdöbbentő javaslattal álltak elő ellene

Amennyiben ez igazolódik, az Orbán-kormány ellen....