Máris elhagyhatta a börtönt a Fidesz volt parlamenti képviselője - durva részletek


Elhagyhatta a börtönt Mengyi Roland, a Fidesz volt parlamenti képviselője, akit különösen nagy vagyoni hátrányt okozó, bűnszövetségben elkövetett költségvetési csalás bűntettének kísérlete és más bűncselekmények miatt ítéltek el 2019-ben.

A jogász végzettségű Mengyi hollétéről a 24.hu jutott információkhoz. A lap arra a következtetésre jutott, miszerint nagyon valószínű, hogy az expolitikus a 4 éves büntetésből, amelyet a VIP intézménynek tartott kecskeméti bv-intézetben kellett „lehúznia”, jó magaviselete és az adható kedvezmény miatt csak 22 hónapot tölthetett le.

A portál a privát telefonszámán érhette el Mengyit, ám ő mindenféle nyilatkozattételt elutasított, mondván, nem közszereplő, ami igaz is, hiszen a 2018-as választáson pártja már nem indította a korrupció miatt vád alá helyezett férfit.

A Büntetés-végrehajtás Országos Parancsnoksága, „bűnügyi személyes adatra hivatkozva” nem adott ki információt, Futó Barnabás ügyvéd, Mengyi volt védője pedig azt mondta, megbízatása az ítélethirdetés után megszűnt.

A portál igy – mivel csak közvetett információkkal rendelkezett – azt sem zárta ki, hogy Mengyi Rolandot az évente mindössze néhány napra biztosított eltávozása idején sikerült utolérniük utol a telefonján.


Mint ismert, a volt képviselő, akit helyi vállalkozói körökben „Voldemort nagyúrnak” is becéztek, azért került börtönbe, mert segítséget nyújtott volna egy több százmilliós uniós támogatás elnyeréséhez, ám 10 millió forintot kért azért, hogy a vele kapcsolatban álló vállalkozók győzzenek a pályázaton.






Európa megtalálta Orbán Viktor gyengepontját? - megdöbbentő javaslattal álltak elő ellene

Amennyiben ez igazolódik, az Orbán-kormány ellen....

Kiderült ki lesz Budapest főispánja