Elképesztő: feltűnt egy férfi Semjén oldalán aki még Mészárosnál is gazdagabb, sőt Arany Érdemkereszttel is kitüntették


Budapest – Fellélegezhetnek az Újpest szurkolói? Végre távozhat a focicsapat éléről a drukkerek által utált belga tulajdonos, Roderick Duchatelet. A 20-szoros magyar bajnok, az NB I-ben jelenleg az utolsó helyen szerénykedő klubot Frank Liu multimilliárdos tajvani-magyar üzletember vásárolhatja meg, és mentheti meg a másodosztályba zuhanástól, illetve az összeomlástól.

Liu – akinek lehetséges szerepvállalásáról a Bors írt – még az Opus-vezér Mészáros Lőrincnél, illetve az OTP-t, valamint a Magyar Labdarúgó Szövetséget irányító Csányi Sándornál is gazdagabb. Míg Mészáros vagyonát 1,54 milliárd dollárra (479,4 milliárd forintra), Csányiét pedig 1,26 milliárd dollárra (393,4 milliárd forintra) becsüli a Forbes című lap, Liunak nagyjából 25 milliárd dolláros (7800 milliárd forintos) befektetési állományhoz van köze.

Chi Fu Investment Holdings Group cégcsoport vezérigazgatója kiváló kapcsolatot ápol Kövér Lászlóval, az országgyűlés házelnökével. Liu a fideszes politikus kérésére menthette meg a Pápai Hús Kft.-t 2016-ban, amikor 1,134 milliárd forintért megvásárolta a csődközeli helyzetben lévő vállalatot.

– Kövér pápai születésű, az üzlettel Liu neki tett szívességet. A húsüzem elavult, veszteséges volt, nem a gazdasági lehetőségnek, hanem a politikai szolgálatnak köszönhető, hogy a tajvani üzletember megvásárolt a céget – magyarázta lapunknak Szakonyi Péter gazdasági újságíró, A 100 leggazdagabb magyar című kiadvány készítője.

Liu hasonló okból, politikai érdekből veheti meg az Újpestet is, az egyetlen klubot, amelynél a jelenlegi tulajdonosnak nincs köze a Nemzeti Együttműködés Rendszeréhez. Mivel a tajvani férfi szívességet tesz a magyar államnak, cserébe nagyobb teret és támogatást kaphat az üzleti tevékenységéhez idehaza. Hasonló megfontolásból gründolt a Magyar Fejlesztési Bankkal egy 200 millió eurós (72 milliárd forintos) alapot, amelybe ő és az MFB fele-felerészben szállt be, és ezért támogathatta 250 ezer dollárral (78 millió forinttal) a magyar vízilabdát is.

– Ha Duchatelet eladja az Újpestet, a vevő abból a körből kerül ki, amelynek komoly politikai kapcsolatai vannak – magyarázta Szabados Gábor sportközgazdász. – A hazai futballklubok irányítása elválaszthatatlan a politikától. A leendő tulajdonos úgy tudja visszaadni az üzleti tevékenységével kapcsolatos támogatást, hogy olyan területen fektet be, ami a politikai vezetés számára kedves. A sport és legfőképpen a labdarúgás pedig egyértelműen idetartozik hazánkban.


Állami kitüntetésben részesült

A magyar–kínai gazdasági és kereskedelmi kapcsolatok fejlesztéséhez hozzájáruló munkája elismeréseként Semjén Zsolt miniszterelnök-helyettes idény nyáron Magyar Arany Érdemkeresztet adott át Frank Liunak, aki korábban az állampolgárságot is megkapta hazánkban.









Európa megtalálta Orbán Viktor gyengepontját? - megdöbbentő javaslattal álltak elő ellene

Amennyiben ez igazolódik, az Orbán-kormány ellen....