Bűnszervezet módjára működött Völner hivatala - Több részletet is közölt a Legfőbb Ügyészség

Több részletet is közölt a Legfőbb Ügyészség az Országgyűlés Mentelmi bizottságával Völner Pál volt igazságügyi államtitkár hivatali vesztegetési ügyével összefüggésben - írja hétfő délutáni cikkében a 24.hu.



Az ügyészség közölte, hogy a lemondott államtitkár, aki maga is kezdeményezte mentelmi joga felfüggesztését, három éven keresztül, rendszeresen kapott pénzt a Magyar Bírósági Végrehajtói Kar elnökétől, Schadl Györgytől.



Völner és Schadl korrupciós kapcsolata valamikor 2017 augusztusát megelőzően kezdődött.



Schadl, aki már előzetes letartóztatásban ül, több mint 880 millió forint illegális jövedelemre tett szert a kapcsolat nyomán. Völner 2-5 millió forintos részletekben összesen 83 millió forintot tett zsebre.



Az ügyészség közölte azt is, hogy a Nemzeti Védelmi Szolgálat által folytatott rejtett megfigyelés nyomán jutott ez a nyomozóhatóságok tudomására.



A megbízás a közlés alapján arra irányult, hogy Völner a megfelelő embereket nevezze ki a megfelelő ügyek felelősének, azaz



„azokat a személyeket nevezzék ki végrehajtónak, akiket informálisan a kar elnöke támogatott, és támogassa a kar elnökét abban, hogy a karral kapcsolatos működési-, gazdasági-, szervezeti elképzelései érvényre jussanak.”



Kiderült továbbá az is, hogy Völner hivatali kapcsolatait felhasználva igyekezett minisztériumi támogatásokat Schadl által megjelölt személyes és cégeknek megnyerni.



„A kar elnöke a rendszeres jogtalan előnyt nem kizárólag konkrét ügyekben nyújtott segítségéért, hanem folyamatos rendelkezésre állása érdekében, lényegében fizetésként adta Völner Pálnak”



- áll az ügyészségi jelentésben, ami szerint Völner vállalta, hogy az önálló bírósági végrehajtók feletti minden jogkörét a kar elnöke kéréseinek megfelelően fogja gyakorolni, továbbá a pályázatokat és hatósági eljárásokat is az ő érdekei szerint befolyásolja majd.



Kitér a dokumentum arra is, hogy Schadl és Völner gyakran éttermekben és az utcán találkoztak, és ekkor adta át a pénzt Schadl Völnernek, jellemzően konspirált módon.



Az ügyészség szerint ők ketten hierarchikus rendszert alakítottak ki és működtetettek hosszabb időn keresztül, ebben a hierarchiában Völnerrel pedig kizárólag Schadllal állt kapcsolatban. A jelentés alapján Schadl több bírósági végrehajtóként tevékenykedni kívánó személlyel előre megállapodott, hogy kinevezteti őket Völnerrel - a végrehajtói kar elnöke cserébe osztalékot kért a végrehajtói irodáktól, és



„ennek alapján az önálló bírósági végrehajtói irodák által termelt haszon lényegében a kar elnöke illegális vagyonát gyarapította, amely megteremtette azon korrupciós összegek hátterét, amelyekből Völner Pál folyamatosan részesült.”



Völner közbenjárására nevezték ki a Győri Járásbíróság mellett működő, a Monori Járásbíróság mellett működő, a Budai Központi Kerületi Bíróság mellett működő, a Szekszárdi Járásbíróság mellett működő, a Szigetszentmiklósi Járásbíróság mellett működő, a Ceglédi Járásbíróság mellett működő, és a Fonyódi Járásbíróság mellett működő önálló bírósági végrehajtót.



A jelölteknek több esetben nem volt végrehajtói tapasztalatuk, és előfordult, hogy a győztesek magasabb pályázati pontszámot elérő jelölteket is megelőztek.



Az is kiderült a jelentésből, hogy a Győri Járásbíróság mellett működő végrehajtó 39 millió forintot, a Monori Járásbíróság mellett működő végrehajtó 190 millió forintot, a Budai Központi Kerületi Bíróság mellett működő végrehajtó 254 millió forintot, a Szekszárdi Járásbíróság mellett működő végrehajtó 78 millió forintot, a Szigetszentmiklósi Járásbíróság mellett működő végrehajtó 197 millió forintot, a Ceglédi Járásbíróság mellett működő végrehajtó 81 millió forintot, a Fonyódi Járásbíróság mellett működő végrehajtó 42 millió forintot fizetett ki Schadlnak, a végrehajtói kar vezetője pedig ezekből a pénzekből fizette folyamatosan Völnert. (24.hu)



Kép illusztráció forrás google





Európa megtalálta Orbán Viktor gyengepontját? - megdöbbentő javaslattal álltak elő ellene

Amennyiben ez igazolódik, az Orbán-kormány ellen....